Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2017

Τον απαγορευμένο ύμνο της Ναζιστικής Γερμανίας απήγγειλαν οι Χρυσαυγίτες στον Ασπρόπυργο (video)

Η ελληνική έννομη τάξη, όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, δεν ποινικοποιεί ιδεολογίες. Η δίκη της Χρυσής Αυγής είναι δίκη εγκληματικών πράξεων. Ο ναζισμός, που είναι απολύτως παρών στην εσωτερική ζωή της υπόδικης οργάνωσης, αποτελεί το κίνητρο των δολοφονικών επιθέσεων.

Ωστόσο, δεν μπορούμε παρά να υποδείξουμε το ιστορικά παράδοξο της δυνατότητας που χαίρουν οι νεοναζί στην  Ελλάδα να απαγγέλλουν δημόσια στίχους που στη σημερινή Γερμανία είναι απαγορευμένοι. Στη χώρα που υπέστη τις συνέπειες της ναζιστικής κατοχής, βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Καρακώστας (γνωστός επί το ναζιστικότερο ως “Πολιτικός Στρατιώτης”), απαγγέλλει το απαγορευμένο στη Γερμανία τραγούδι του Horst Wessel στη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο (21/6/2017).



Το τραγούδι του Horst Wessel χρησίμεψε ως ύμνος των SA, των ταγμάτων εφοδου του Ναζιστικού Κόμματος της Γερμανίας, πριν αυτό ανέβει στην εξουσία, ενώ μετά το 1933 επισημοποιήθηκε ως παράλληλος “εθνικός ύμνος”.

Δείτε το βίντεο με την απαγγελία “του Θούριου της Χρυσής Αυγής” από τον Καρακώστα (“Ορθό το λάβαρο και η Νίκη μας προσμένει/ Ψηλά το μέτωπο και η καρδιά σκληρή/ Στον κόσμο αυτόν εμείς θα δείξουμε πως μένει/ Το θάρρος άπαρτο και φρούριο η τιμή/ Χτυπάτε αλύπητα με λύσσα με φοβέρα/ με θάρρος σύντροφοι τα τείχη των εχθρών/ με τη Χρυσή Αυγή θα γίνουμε μια μέρα/ εκατομμύρια στρατός αγωνιστών”), καθώς και την αυθεντική εκδοχή του ύμνου της Ναζιστικής Γερμανίας:


Πηγή: jailgoldendawn.com

ΠΡΕΖΑ TV
26-6-2017

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καμμια σχεση ο ναζιστικος υμνος με αυτον που δειξατε απο τους χρυσαυγιτες....