Δευτέρα, Ιουλίου 31, 2017

Νικος Παππάς: Δικαίωση η ομόφωνη απόφαση του ΕΣΡ για τίμημα τουλάχιστον 245 εκ. ευρώ

Αποτελεί δικαίωση για την επιμονή μας και για το δικαίωμα που έχει η πολιτεία να ρυθμίσει το ασύδοτο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, η ομόφωνη απόφαση του ΕΣΡ για την είσπραξη τουλάχιστον 245 εκατ. ευρώ από την αδειοδότηση των καναλιών, όπως δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς από την Βουλή. Κάλεσε μάλιστα όλες τις πτέρυγες να στηρίξουν αυτή την απόφαση και να ενθαρρύνουν το ΕΣΡ ώστε να ολοκληρώσει άμεσα τον νέο διαγωνισμό.
Μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας τηλεοπτικών διαφημίσεων, δήλωσε πως «η απόφαση του ΕΣΡ συγκροτεί μια τομή στα τηλεοπτικά πράγματα», καλώντας μάλιστα όλες τις πολιτικές πτέρυγες «να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν την απόφαση του ΕΣΡ για να περάσουμε στην επόμενη μέρα». 


Τόνισε δε το γεγονός ότι η απόφαση για την τιμή εκκίνησης ήταν ομόφωνη, αλλά και πως το ΕΣΡ έκρινε ότι πρέπει να εισπραχθούν τουλάχιστον 245 εκ. ευρώ, «ακριβώς το ποσό που εξασφαλίσαμε πέρυσι».

«Ορισμένοι από εμάς που δεχθήκαμε τόσο ανηλεή πόλεμο από το ΜΜΕ θα θυμόμαστε αυτές τις στιγμές με ελαφρύ μειδιάμα αλλά και με αίσθημα δικαίωσης για την επιμονή μας και τη δυνατότητα που δίνεται στην πολιτεία να ρυθμίσει το ασύδοτο τοπίο», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Προς επανεξέταση η φορολογία των καναλιών

Ο υπουργός ανακοίνωσε μάλιστα και την κατάθεση νομοτεχνικών βελτιώσεων, ανάμεσα στις πιο σημαντικές, η προαιρετικότητα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Όπως είπε, η δημοπρασία δεν θα είναι υποχρεωτική, αλλά θα παραμείνει υποχρεωτική η καταγραφή όλων των συναλλαγών που αφορούν στην διάθεση του τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου αλλά θα υπάρχει πλέον δυνατότητα δημοπράτησης για όσους το επιθυμούν μέσω του συστήματος. 

Την ίδια ώρα, προανήγγειλε επανεξέταση του φορολογικού πλαισίου των τηλεοπτικών σταθμών, αφού όπως δήλωσε η φορολογία είναι «βαριά και οι επιβαρύνσεις πολλές, και λόγω της συμπιεσμένης αγοράς δυσκολεύει τα πράγματα».

Κατερίνα Κανάκη

πηγή: Στο Κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια: