Δευτέρα, Ιουλίου 17, 2017

Εκδικάζεται η αίτηση αναστολής για την 29χρονη Ηριάννα που ειναι δεδομενη

Την περασμένη εβδομάδα καθαρογράφηκε η απόφαση με την οποία η 29χρονη Ηριάννα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών, χωρίς ελαφρυντικά και χωρίς αναστολή ποινής.

Υπενθυμίζεται ότι η 29χρονη καταδικάστηκε για συμμετοχή της στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», με μόνο ενοχοποιητικό στοιχειό ένα αμφιλεγόμενο δείγμα DNA, που έχει αμφισβητηθεί ακόμα και από τον ιατροδικαστή της ΕΛ.ΑΣ.

Με την καθαρογραφή της απόφασης την περασμένη Παρασκευή ανοίγει πλέον ο δρόμος να εκδικαστεί σήμερα Δευτέρα 17 Ιουλίου, στο Συμβούλιο Εφετών, η αίτηση αναστολής που κατέθεσε η Ηριάννα.


Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο θα αποφασίσει εάν θα ανασταλεί η πρωτόδικη ποινή, με την οποία φυλακίστηκε η 29χρονη, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεση στο Εφετείο.

Την επίσπευση της καθαρογραφής της πρωτόδικης απόφασης είχε ζητήσει την περασμένη Δευτέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Η υπόθεση της Ηριάννας έχει ξεσηκώσει μεγάλο κύμα αλληλεγγύης προς το πρόσωπό της. Για το απόγευμα της Πέμπτης έχει διοργανωθεί στο Σύνταγμα συγκέντρωση στήριξης, με την καθαρογραφή της υπόθεσης να είναι ένα από τα αιτήματα.

Στις 9 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Εφετείο όπου πλήθος κόσμου αναμένεται να ενώσει ξανά τη φωνή του με την Ηριάννα.
το χωνι
ΠΡΕΖΑ TV
17-7-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: