Δευτέρα, Ιουλίου 31, 2017

Βενεζουέλα: Στο 41,5% η συμμετοχή στις εκλογές - 10 νεκροι απο τα επεισοδια

Στο 41,5% μετρήθηκε το ποσοστό συμμετοχής στις αμφιλεγόμενες εκλογές της Βενεζουέλας για η Συντακτική Συνέλευση, σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή.
Στις κάλπες προσήλθαν λίγοι περισσότεροι από 8 εκατομμύρια άνθρωποι. 
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν αναγνώρισαν την εκλογική διαδικασία και κάλεσαν τους ψηφοφόρους τους να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, κάλεσμα που εισακούσθηκε. 
Η Συντακτική Συνέλευση θα διαθέτει υπερεξουσίες και στόχος του προέδρου Νικολάς Μαδούρο είναι μέσω αυτού του σώματος να προχωρήσει σε αλλαγή του Συντάγματος. 


...

Με αίμα βάφτηκαν οι αμφιλεγόμενες εκλογές για τη Συντακτική Συνέλευση στη Βενεζουέλα την Κυριακή, καθώς, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας, στη διάρκεια διαδηλώσεων σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι.
Μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγονται δύο έφηβοι, καθώς και ένα υποψήφιο μέλος της Συνέλευσης, καθώς και ο Ρικάρδο Κάμπος, 30 ετών, ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, που σκοτώθηκε από σφαίρα.
Οι ψηφοφόροι απείχαν ευρέως από τη διαδικασία για την εκλογή του σώματος, που θα διαθέτει υπερεξουσίες και το οποίο –κατά τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο- θα είναι η απαρχή μιας νέας εποχής για τη χτυπημένη από την κρίση χώρα.
Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές με κουκούλες και μάσκες έστησαν οδοφράγματα και ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας που έσπευσε να τους απωθήσουν.
Τη χθεσινή ημέρα καταγράφηκαν οι περισσότεροι θάνατοι από την αρχή των διαμαρτυριών στις αρχές Απριλίου.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν συμμετείχαν στις εκλογές, υποστηρίζοντας ότι διοργανώθηκαν για να αυξήσουν τις εξουσίες του Μαδούρο, άποψη με την οποία συμφωνούν πολλές χώρες, όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Κολομβία και η Ισπανία.  

naftemporiki.gr

ΠΡΕΖΑ TV
31-7-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: