Δευτέρα, Ιουλίου 10, 2017

Θέμα δημοκρατίας θέτουν οι Εισαγγελείς για τις επιθέσεις στη Δικαιοσύνη

Δριμεία απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις σε βάρος της Δικαιοσύνης από κυβερνητικά στελέχη δίνει με εκτενή ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, θέτοντας θέμα δημοκρατίας.
  
Οι εισαγγελείς σηκώνουν το «γάντι» τόσο για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης στη Βουλή, όσο και για την κριτική του αναπληρωτή υπουργού Υγείας σε αποφάσεις των Ανώτατων Δικαστηρίων της χώρας.
  
Συγκεκριμένα, το ΔΣ της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας επισημαίνει ότι «η Δικαιοσύνη συνιστά τον τρίτο και πλέον αξιόπιστο πυλώνα της Δημοκρατίας. Από την θέση σε ισχύ του Συντάγματος, οι λειτουργοί της ασκούν υπεύθυνα και μέσα στα συνταγματικά πλαίσια τα καθήκοντά τους, μεταξύ των οποίων είναι και ο έλεγχος, μέσω των δικαστικών αποφάσεων, της εκτελεστικής εξουσίας, προς όφελος του ελληνικού λαού. 


» Κατά συνέπεια, οι αδικαιολόγητες και ατεκμηρίωτες επιθέσεις εναντίον της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της βάλλουν ευθέως κατά της ίδιας της Δημοκρατίας και, όταν προέρχονται από φορείς εξουσίας που είναι ταγμένοι να υπηρετούν και να προστατεύουν την Δημοκρατία, συνιστούν φαινόμενο λυπηρό και επικίνδυνο για αυτήν.»

Η Ένωση «καλεί όποιον γνωρίζει συγκεκριμένες ενέργειες δικαστικών λειτουργών που αντιβαίνουν στα καθήκοντά τους, να απευθυνθεί άμεσα στα θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης, αντί να αναφέρει ως γεγονότα πραγματικές ή προσχηματικές υποψίες του, προκαλώντας απαράδεκτη γενίκευση που αμφισβητεί τη λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία αυτών και βλάπτει ευθέως τον θεσμό της δικαιοσύνης.
    
» Καλούμε τους συναδέλφους μας εισαγγελικούς λειτουργούς να αδιαφορήσουν για τις ανοίκειες δηλώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα από διάφορους λειτουργούς της εκτελεστικής εξουσίας και να συνεχίσουν να πράττουν το καθήκον τους, επιδεικνύοντας το σθένος και το ήθος που αρμόζει στους Έλληνες εισαγγελείς.
  
» Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας, συναισθανόμενη την ευθύνη που έχει απέναντι στους Έλληνες πολίτες, δηλώνει ότι οι Έλληνες εισαγγελείς εκτελούν όπως οφείλουν τα καθήκοντά τους, τηρώντας απαρέγκλιτα το Σύνταγμα και τους νόμους και θα συνεχίσουν να το πράττουν, όπως έχουν υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό, τηρώντας τον όρκο τους.»

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι η επίμαχη ανακοίνωση δεν υπογράφεται ως είθισται από τον πρόεδρο της Ένωσης, εισαγγελέα εφετών Δημήτρη Ασπρογέρακα.

Μίνα Μουστάκα
in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
10-7-2017

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"ΕΥΘΥΝΗ" ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑ
ΞΥΛΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ?
ΕΓΩ ΓΝΩΡΙΖΩ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ) "ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ"
ΓΝΩΡΙΖΩ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ) ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ "ΧΑΘΗΚΕ" ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΣΑΝΙΔ(ΑΔ)ΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΘΑΨΑΝ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΛΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΟΛΛΩΝ ΔΙΣ.
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ (ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΑΣΥΛΙΕΣ, ΑΣΥΛΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΝΟΜΟΙ ΑΝΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ, ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΤΛ).
ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΟΙ "ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΙ" ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ "ΜΕ ΠΥΤΖΑΜΕΣ" (ΕΝΩ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΠΟΥ ΦΥΤΕΥΟΥΝ ΜΟΛΟΤΩΦ ΜΕΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ)
ΕΝΑΙ ΠΙΑ ΤΑ 2 ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ, ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ" ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ".