Κυριακή, Ιουλίου 16, 2017

Ποινική διώξη για το ζεύγος Παπαντωνίου από την Εισαγγελία Διαφθοράς για την πώληση ακινήτου στη Σύρο

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός ΥΠΕΘΑ και η σύζυγος του είναι ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες,  η αρμόδια Εισαγγελία -κατόπιν έρευνας- διαπίστωσε «δόλιες ενέργειες» στην πώληση του ακινήτου, με σκοπό το ζεύγος Παπαντωνίου να αποκομίσει όφελος από την πώληση του.

Η έρευνα διατάχθηκε από την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και διενεργήθηκε από τους επίκουρους εισαγγελείς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη, όπου όπως διαπιστώθηκε το ζεύγος Παπαντωνίου κατάφερε ενώ είχε οφειλές στην εφορία να πάρει την απαραίτητη φορολογική ενημερότητα από την ΔΟΥ Κηφισιάς προκειμένου να προχωρήσει στην πώληση του ακινήτου στην Σύρο.


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ψευδή βεβαίωση ασκήθηκε και σε βάρος των δύο υπαλλήλων της ΔΟΥ Κηφισιάς οι οποίοι φέρονται ότι χορήγησαν παρανόμως στο ζεύγος πριν από ένα έτος περίπου την επίμαχη φορολογική ενημερότητα, αν και ήταν σε θέση να εξακριβώσουν ότι ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του είχαν χρέη προς το Δημόσιο.

Όπως είχε αναφέρει με  αποκλειστικές πληροφορίες του ο «105,5 στο Κόκκινο» στις 7 Ιουνίου 2017 και ενώ η προκαταρκτική έρευνα ήταν σε εξέλιξη «η έρευνα αναμένεται να επεκταθεί και σε δημόσιους υπαλλήλους, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες 2 υψηλόβαθμοι υπάλληλοι της ΔΟΥ Κηφισιάς παραχώρησαν, χειρόγραφη φορολογική ενημερότητα για την πώληση του ακινήτου και όχι μέσω του TAXIS, όπως επιβάλλεται, κάτι που αποτελεί παραβίαση του νόμου». 

Η υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, ανατέθηκε σε ανακριτή Διαφθοράς όπου οι  κατηγορούμενοι αναμένεται να κληθούν προκειμένου ν’ απολογηθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς ερευνάται η αγοροπωλησία του ακινήτου προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτει ενδεχόμενο η μεταβίβαση του ακινήτου να είναι εικονική.   
στο «Κόκκινο» - Ειρήνη Προμπονά

ΠΡΕΖΑ TV
16-7-2017

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για τον πρώην υπουργό παπαντωνίου πρόκειται ή για κάποιον άλλο συνονόματο κτηματομεσίτη;