Δευτέρα, Ιουλίου 17, 2017

Η Σεούλ καλεί την Βόρειο Κορέα σε διάλογο

Κάλεσμα στο καθεστώς της Βορείου Κορέας να προσέλθει σε διάλογο, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης, απηύθυνε η κυβέρνηση της Νοτίου Κορέας. 

Ο υφυπουργός Άμυνας πρότεινε οι συνομιλίες να γίνουν σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Ουδέτερη Ζώνη στις 21 Ιουλίου.

«Αναμένουμε θετική απάντηση από την Βόρειο Κορέα» δήλωσε.


Όπως αναφέρουν διεθνείς παρατηρητές, στόχος των συνομιλιών είναι να μπει τέλος στη στρατιωτική αντιπαράθεση των δύο χωρών με πρώτο στόχο την οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης. Ένα από αυτά θα μπορούσε να είναι να μπει τέλος στην προπαγάνδα που κάνει το καθεστώς της Βορείου Κορέας με μεγάφωνα στο ύψος της μεθορίου.

Ακόμα και ο Ερυθρός Σταυρός έχει προτείνει ξεχωριστές συναντήσεις για να συζητηθεί το θέμα της επανένωσης οικογενειών που χωρίστηκαν βίαια το 1953, όταν τελείωσε ο Πόλεμος της Κορέας και η Χερσόνησος διχοτομήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος πρόεδρος της Νοτίου Κορέας Μουν Τζάε-Ιν είναι οπαδός της συνεννόησης με το καθεστώς της Πιονγιάνγκ, εκφράζοντας κατ' επανάληψη την απογοήτευσή του για τις βαλιστικές δοκιμές του καθεστώτος που ανεβάζουν κατακόρυφα την ένταση στην περιοχή.

Η Βόρειος Κορέα από την πλευρά της αντιδρά στη στρατιωτική συνεργασία της Νοτίου Κορέας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ ξεχωριστό ζήτημα είναι η άρνηση της Σεούλ να εκδώσει Βορειοκορεάτες που αποστάτησαν.
in.gr


ΠΡΕΖΑ TV
17-7-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: