Δευτέρα, Ιουλίου 31, 2017

Διώξεις προανήγγειλε ο Μαδούρο την επομένη των εκλογών

Με άρση ασυλίας απειλεί ο πρόεδρος της Βενεζουέλας τα μέλη της Βουλής που κατήργησε με τις εκλογές για τη Συνταγματική Συνέλευση.

«Τελείωσε το σαμποτάζ της Βουλής, πρέπει να μπει τάξη. Θα υπάρξει άρση ασυλίας για εκείνους τους βουλευτές για τους οποίους πρέπει να γίνει άρση» δήλωσε, ενώπιον των οπαδών του, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Όπως είχε μεταδώσει νωρίτερα η Εκλογική Επιτροπή σε πανηγυρικό τόνο, πάνω από 8 εκατομμύρια πολίτες προσήλθαν να ψηφίσουν με τη συμμετοχή ωστόσο, να μην ξεπερνά το 41,5%.


Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας τα έβαλε όμως και με την Γενική Εισαγγελέα της χώρας, για το γεγονός ότι δεν έκανε τίποτα, όπως είπε, για να σταματήσει η βία. 

«Τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνουμε με την Γενική Εισαγγελία; Να την αλλάξουμε άμεσα και να πάρουμε τον έλεγχο, ώστε να υπάρξει δικαιοσύνη» είπε, ενώ οι οπαδοί του φώναζαν συνθήματα κατά της γενικής εισαγγελέως.

Η Ορτέγα Ντίας, αν και υπήρξε στέλεχος των κυβερνήσεων Μαδούρο, υπήρξε η πρώτη που κατήγγειλε προσπάθεια συνταγματικής εκτροπής με αφορμή τις εκλογές για τη Συντακτική Συνέλευση, αλλά και την καταστολή στη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Έκτοτε, όπως ήταν αναμενόμενο, μπήκε στο στόχαστρο.

Παρά το γεγονός ότι ο Μαδούρο χαρακτήρισε «θρίαμβο στα 18 χρόνια της Μπολιβαριανής επανάστασης» τις εκλογές για τη Συντακτική Συνέλευση, τα έβαλε με τα ιδιωτικά ΜΜΕ, για τον τρόπου που κάλυψαν τη διαδικασία.

Προανήγγειλε μάλιστα έρευνα εις βάρος ενός τηλεοπτικού σταθμού.

Η Αντιπολίτευση από την πλευρά της δίνει πολύ χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές και ξεκαθαρίζει ότι θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις κατά της Συντακτικής Συνέλευσης.

Χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως η Κολομβία και το Μεξικό δηλώνουν ότι δεν αναγνωρίζουν το αποτέλεσμα της εκλογής. Το ίδιο ισχύει και για την Ισπανία, αλλά και τις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής οικονομικών κυρώσεων εις βάρος του Καράκας.
in.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το πετρέλαιο της Βενεζουέλας ανήκει στο λαό της ....όχι στους Αμερικανούς