Δευτέρα, Ιουλίου 31, 2017

Το πλοίο του ρατσισμού πέρασε από την κατεχόμενη Κύπρο

To πλοίο «C - Star» που έχουν ναυλώσει ακροδεξιοί, ρατσιστές και φασίστες από τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ιταλία για περιπολίες στη Μεσόγειο με πρόσχημα την «προστασία της Ευρώπης» από την «παράνομη μετανάστευση», με την επωνυμία «Defend Europe», βρέθηκε την Τετάρτη στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και κρατήθηκε από τις αρχές του ψευδοκράτους, για να αφεθεί τελικά την Παρασκευή, με τις πληροφορίες να το θέλουν να πλέει προς την Κρήτη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο, τα εννέα μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της «αστυνομίας» ύστερα από πληροφορίες ότι μετέφεραν μετανάστες με πλαστά έγγραφα. Οπως αναφέρεται, μετά τις έρευνες δεν προέκυψαν αρκετά στοιχεία για την κράτηση των μελών του πληρώματος και αφέθηκαν ελεύθερα.
Ο ιδιοκτήτης του πλοίου Σβεν Τόμας Εργκερστρομ έφτασε από τη Βρετανία στα Κατεχόμενα μέσω της Κυπριακής Δημοκρατίας και πέρασε το οδόφραγμα Στροβιλιών και μετά από διαβουλεύσεις το πλοίο αφέθηκε να αποπλεύσει αλλά απαγορεύτηκε διά παντός η είσοδος των μελών του πληρώματος και του Σουηδού πλοιάρχου στα Κατεχόμενα όπως και ο ελλιμενισμός του «C - Star».
Σύμφωνα, επίσης, με πληροφορίες εντός του πλοίου εντοπίστηκαν 20 άτομα από τη Σρι Λάνκα. Πέντε από αυτά ζήτησαν άσυλο και για το λόγο αυτό τους δόθηκε «άδεια παραμονής» για δέκα μέρες μέχρι την ολοκλήρωση της εξέτασης της αίτησής τους.
http://www.rizospastis.gr

ΠΡΕΖΑ TV
31-7-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: