Πέμπτη, Ιουλίου 20, 2017

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Είμαι ναζί, είμαι εδώ και να με φοβάστε»

Mε την κατάθεση της Νέλλης Παπαχελά, δημοτικής συμβούλου και αντιδημάρχου Αθήνας συνεχίστηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία θα συνεχιστεί από Σεπτέμβριο.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε τόσο για περιστατικά που σημειώθηκαν στον Άγιο Παντελεήμονα ως κάτοικος της περιοχής, αλλά και στην παρουσία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου στα δημοτικά συμβούλια.

Αναφερόμενη στο περιστατικό όταν ο Νικος Μιχαλολιάκος χαιρέτισε ναζιστικά μέσα στο δημοτικό συμβούλιο,  η μάρτυρας χαρακτήρισε προκλητική τη στάση αυτή, υποστηρίζοντας πως ήταν μια δήλωση ότι «είμαι ναζί, είμαι εδώ και να με φοβάστε».


Το περιστατικο:
Η κ. Παπαχελά αναφέρθηκε σε διάφορα περιστατικά που σημειώθηκαν στο Άγιο Παντελεήμονα, δίνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στη Θέμιδα Σκορδέλη η οποία όπως είπε, «ήταν επικεφαλής ομάδας που το βράδυ επιτίθετο σε αλλοδαπούς και η ίδια ήταν σε όλα σχεδόν τα δημοτικά συμβούλια». Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Αθηναίων , η Θέμις Σκορδέλη φέρεται να είχε πεί κατά τη διάρκεια δημοτικού συμβουλίου αναφερόμενη στους αλλοδαπούς ότι «όταν έχουμε κατσαρίδες εμείς τις πατάμε».

Στη κατάθεση της έκανε επίσης ειδική αναφορά στο πογκρόμ το 2011, το οποίο ακολούθησε τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη για μία βιντεοκάμερα. Όπως είπε επρόκειτο γιαμια «ομάδα οργανωμένη με δοκάρια και κράνη που ξεκίνησαν να κυνηγάνε και να δέρνουν με πολύ άγριο τρόπο τους αλλοδαπούς». Περιέγραψε γυναίκες με παιδιά να πέφτουν θύματα ξυλοδαρμού στη μέση του δρόμου, αλλά -όπως η ίδια εξήγησε στο δικαστήριο- δεν πλησίασε να το σταματήσει αλλά επικοινώνησε με την αστυνομία, που όμως ήρθε με καθυστέρηση. «Ντρέπομαι που το λέω αλλά δεν έχω ξαναφοβηθεί ποτέ τόσο στη ζωή μου» είπε χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος . Όσο για το ρόλο της αστυνομίας, επεσήμανε πως «δεν έκανε απολύτως τίποτα», πράγμα που έχει συμβεί και στο παρελθόν. Πρόσθεσε δε ότι «αυτό που ακουγόταν ήταν ότι υπήρχαν θύλακες στην αστυνομία που πρόσκεινταν στη Χρυσή Αυγή».

Σύμφωνα με την Νέλλη Παπαχελά, «μετά τον Οκτώβριο του 2010 εντάθηκαν τα επεισόδια που έκανε η Χ.Α. και υπήρξε μια κλιμάκωση με αποκορύφωμα το 2014».

Στη συνέχεια, όπως κατέθεσε, οι χρυσαυγίτες μετέφεραν τη δράση τους στην περιοχή της Β’ Πειραιά, στις γειτονιές Νίκαια – Πέραμα.

«Το αποκορύφωμα ήταν η δολοφονία Φύσσα», κατέληξε.

 left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: