Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2017

Παπαζάχος: Αναμένονται μεγάλοι μετασεισμοί. Προσοχή μην έχουμε θύματα

Όπως ανέφερε ο καθηγητής σεισμολογίας Κώστας Παπαζάχος:
"Τη δεκαετία του '50 και του '60 είχαμε πολύ μεγαλύτερους σεισμούς αλλά και τώρα έχουμε ένα μεγάλο σεισμό της τάξης του 6 με 7. Έγινε σε ένα ρήγμα πολύ γνωστό με διεύθυνση ανατολής-δύσης ανοιχτά της Αλικαρνασσού, δέκα χιλιόμετρα για την ακρίβεια και δεκαπέντε από την Κω. Το εν προκειμένω ρήγμα είναι τεράστιο και δίνει σεισμούς έντασης του 7 και σε πρότερους χρόνους όπως το '33 και το '41, σεισμούς στο 6,8. Είναι ένα ρήγμα στη θάλασσα και γι' αυτό μετακινεί τον θαλάσσιο πυθμένα και προκάλεσε αυτό το μικρό "τσουνάμι" το οποίο είδατε, γιατί ταλαντώνεται όλη η στήλη του νερού και αυτό βγαίνει στην ακτή σαν κύμα βαρύτητας.

Το αισιόδοξο μήνυμα είναι πως ένας τόσο μεγάλος σεισμός είχε μόλις δύο νεκρούς. Σκεφτείτε πως ο σεισμός του '33 είχε διακόσιους νεκρούς στην Κω. Συνεπώς, φαίνεται πως τα πράγματα είναι καλύτερα. Και σκεφτείτε πως είναι ένα ρήγμα που κοιτάζει "κατάματα" την Κω".

Χρήστος Δεμέτης http://news247.gr/eidiseis/koinonia/papazaxos-anamenontai-megaloi-metaseismoi-prosoxh-mhn-exoyme-thumata.4774825.html
ΠΡΕΖΑ TV
21-7-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: