Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2017

Στο αίμα βάφτηκε η γενική απεργία στη Βενεζουέλα

Παρέλυσε η Βενεζουέλα κατά 85%, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αντιπολίτευσης που κάλεσε σε γενική απεργία. 

Διαφορετική η εικόνα που δίνει ο πρόεδρος Μαδούρο: η απεργία απέτυχε, η χώρα λειτούργησε. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, πάντως, ενώ συνελήφθησαν 367 άτομα.

Τα ισπανόφωνα ΜΜΕ μεταδίδουν ότι άλλα δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους, ωστόσο, οι Αρχές επισήμως μιλούν για δύο νεκρούς, σε συγκρούσεις με την Αστυνομία στα περίχωρα του Καράκας.


Τα Μέσα Ενημέρωσης που ελέγχει η κυβέρνηση μετέδιδαν εικόνες ομαλότητας με γεμάτους δρόμους και κόσμο να σχηματίζει ουρά για να αγοράσει τρόφιμα και φάρμακα.

Μάλιστα, λειτούργησε κανονικά το μετρό του Καράκας, το οποίο συνήθως κλείνει στις απεργίες, ενώ ανακοίνωσε την καταβολή συντάξεων, ώστε οι πολίτες να σπεύσουν για την πληρωμή τους.

Επιπλέον, μπήκαν σε κυκλοφορία τα νέα χαρτονομίσματα των 100 μπολιβάρες (από τον Δεκέμβριο εκκρεμούσε το θέμα), ένας ακόμα λόγος να βγουν οι πολίτες και να σπεύσουν στις τράπεζες για την ανταλλαγή.

«Δεν είναι ώρα για απεργία και σαμποτάζ, είναι ώρα για δουλειά» είπε ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην ψηφοφορία της 30ής Ιουλίου από την οποία θα προκύψουν νέο Σύνταγμα και Βουλή, προφανώς πιο φιλικά στον ίδιο.

IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
21-7-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: