Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017

Χωρις τελος τα εργατικα ατυχηματα στη Κρητη - Ανυπαρκτες οι ελεγκτικες αρχες

Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στον Μακρύ Γιαλό Ιεράπετρας, όταν εκσκαφέας ακούμπησε ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού σε χωράφι. Ο χειριστής χτυπήθηκε από το ρεύμα ενώ το μηχάνημα τυλίχτηκε στις φλόγες.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Ράδιο Λασίθι ο άνδρας είχε μεγάλη εμπειρία στο χειρισμό των μηχανημάτων ωστόσο κατά τη διάρκεια των εργασιών τυφλώθηκε από τον ήλιο με αποτέλεσμα να ακουμπήσει τα καλώδια.

Ευτυχώς η επαφή του με το ηλεκτρικό ρεύμα ήταν στιγμιαία και πλέον νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας ενώ στο σημείο του ατυχήματος έσπευσε όχημα της πυροσβεστικής για να σβήσει τη φωτιά που προκλήθηκε.    


Εν τω μεταξύ σε σοβαρή καταγγελία για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στους χώρους δουλειάς προχωρά το εργατικό Κέντρο Ηρακλείου δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα και σχετικές φωτογραφίες από αυτοψία σε εργοτάξιο στο Ηράκλειο. 

Στις φωτογραφίες φαίνεται εργαζόμενος να δουλεύει σε ύψος 10 μέτρων χωρίς να είναι δεμένος και χωρίς να φορά κράνος.  Στην ανακοίνωση του ΕΚΗ αναφέρεται: 

Χωρίς ακόμα να έχει στεγνώσει το αίμα από τον πρόσφατο σοβαρό τραυματισμό εργαζομένου σε εργοτάξιο στην πόλη του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, πρόκληση προκαλεί για το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου η συνεχιζόμενη παραβατικότητα σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας που εξακολουθούν να διαπιστώνονται στο συγκεκριμένο εργοτάξιο.

Σε αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από το ΕΚΗ και συγκεκριμένα από τον Γ. Γραμματέα συνάδελφο Βρέντζο Ιωάννη, εργαζόμενος έπαιζε το ρόλο ‘’ακροβάτη – κασκαντέρ’’ όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες.  

Ο εργαζόμενος χωρίς κράνος, χωρίς να είναι δεμένος με τη ζώνη ασφαλείας και γενικά χωρίς να τηρούνται ούτε τα βασικά από ότι προβλέπεται σε θέματα ασφάλειας και παρά τις συστάσεις του συν. Γ. Γραμματέα Βρέντζου Ιωάννη αυτός συνέχισε να παραβαίνει θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα του.  Με την απειλή της κλήσης της ΕΛΑΣ και της Τεχνικής Επιθεώρησης ο εργαζόμενος αναγκάστηκε τελικά να συμμορφωθεί και να κατέβει από ύψος το οποίο υπερέβαινε τα 10 μέτρα.σημειώνεται στην ανακοίνωση. 

Για το συγκεκριμένο περιστατικό που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 13.00μμ ενημερώθηκε η Επιθεώρηση Εργασίας. 

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου αναμένει από το ΣΕΠΕ να προχωρήσει σε δραστικά μέτρα για το συγκεκριμένο εργοτάξιο προκειμένου να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. 
efsyn.gr
ΠΡΕΖΑ TV
11-7-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: