Τετάρτη, Ιουλίου 05, 2017

Στο μικροσκόπιο και των Τούρκων το ύποπτο πλοίο ΑCT για μεταφορα ναρκωτικων - Καλυψη απο Ερντογαν

Στο στόχαστρο και των Τούρκων είχε μπει επανειλημμένως το ύποπτο για ναρκωτικά φορτηγό πλοίο «ΑCT», σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Cumhuriyet».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα το πλοίο - που δέχτηκε προειδοποιητικά πυρά από σκάφος του Λιμενικού μετά την άρνηση του πλοιάρχου του να σταματήσει για έλεγχο ανοιχτά της Ρόδου - ανήκει σε συγγενή στελέχους του AKP, του κυβερνώντος κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και έχει ελεγχθεί επανειλημμένως από την τουρκική ακτοφυλακή, σύμφωνα με Τα Νέα.


Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο καπετάνιος του, Χαλούκ Σάμι Καλκαβάν εμπλέκεται και σε άλλα ύποπτα περιστατικά με πλοία της εταιρείας. Για παράδειγμα, τον Μάρτιο του 2010 ήταν καπετάνιος σε πλοίο που ταξίδευε μαζί με το «Mavi Marmara» με προορισμό τη Γάζα και συνελήφθη από τις ισραηλινές Αρχές.

Και πιο πρόσφατα, το 2013 σε άλλο πλοίο, της ίδιας όμως εταιρείας, που πήγαινε από την Ουκρανία στην Υεμένη με δηλωμένο φορτίο εργαλεία κουζίνας, είχαν εντοπιστεί με 3.400 σφαίρες.

Η εν λόγω εταιρεία φαίνεται πως είχε εμπλακεί και σε υπόθεση διακίνησης ανθρώπων το 2014. Τότε το φορτηγό πλοίο της με το όνομα «Baris», το οποίο έπαθε βλάβη ανοιχτά της Κρήτης και ρυμουλκήθηκε στην Ιεράπετρα, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 595 σύρους πρόσφυγες. 

in.gr


ΠΡΕΖΑ TV
5-7-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: