Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017

Μένει στη φυλακή ο Φλώρος - ελεύθερη υπό όρους η Σκλαβάκη για την υποθεση της Energa

Δεν αποφυλακίζεται ο Αριστείδης Φλώρος, που έχει καταδικαστεί για την υπόθεση Εnerga - Hellas Power σε ποινή κάθειρξης 21 χρόνων και χρηματική ποινή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, καθώς απορρίφθηκε η αίτησή του για αναστολή της ποινή του.

Αντίθετα, ελεύθερη – με περιοριστικούς όρους - αφέθηκε η καταδικασθείσα για την ίδια υπόθεση, Μαρία Σκλαβάκη (η οποία είχε σπάσει το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» της και επιχείρησε να διαφύγει από τις αρχές).


Στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, όπου συζητήθηκαν οι σχετικές αιτήσεις αναστολής, ο Αριστείδης Φλώρος επικαλέστηκε, μέσω του συνηγόρου του, αυτοκτονικό ιδεασμό και κατάθλιψη, προκειμένου να του χορηγηθεί αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, αλλά τελικά η αίτησή του απορρίφθηκε.

Όσον αφορά στην αίτηση της Μαρίας Σκλαβάκη, το δικαστήριο την έκανε δεκτή και ανέστειλε την ποινή κάθειρξης επτά ετών που της έχει επιβληθεί πρωτοδίκως. Η ίδια υποστήριξε ότι, ούσα κρατούμενη από το 2015, δεν είναι σε θέση να φροντίζει την άρρωστη μητέρα της, η οποία πάσχει από ψυχιατρική ασθένεια με αποτέλεσμα, όπως είπε, να καταχράται την καλοσύνη συγγενών της.

Σημειώνεται ότι αίτηση αναστολής κατέθεσε και ο σύζυγός της, αλλά απορρίφθηκε. Γ.Γ efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: