Δευτέρα, Ιουλίου 10, 2017

Κινητοποιήσεις από σήμερα στην «Euromedica» για την καταβολή των δεδουλευμένων

Με στάση εργασίας που έγινε νωρίς το πρωί σήμερα Δευτέρα 10 Ιούλη, ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις στο σύνολο των κλινικών του Ομίλου «Euromedica», για την καταβολή δεδουλευμένων, μετά από απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών - Ιατρείων και Εργαστηρίων Βορείου Ελλάδος.
Παράλληλα από την Τρίτη 11 Ιούλη ξεκινούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων. Η απόφαση για τις κινητοποιήσεις ελήφθη καθώς δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις που προέκυψαν από τη συνάντηση στις 5 Ιούλη, δηλαδή την καταβολή ενός μισθού και του επιδόματος αδείας μέχρι την Παρασκευή 7 Ιούλη.


Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:

«Οι εργαζόμενοι του ομίλου "Euromedica" βρίσκονται εδώ και 7 συνεχή έτη σε ένα μόνιμο λαβύρινθο χωρίς κανένα διέξοδο. Στα χρόνια αυτά βίωσαν ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί κανείς, από μειώσεις μισθών, αφαίρεση δικαιωμάτων, την εντατικοποίηση της εργασίας, το φόβο της ανεργίας όταν δικαιολογημένα απαιτούν τα δεδουλευμένα τους. Η καταπόνηση της απλήρωτης εργασίας έχει στείλει τους συναδέλφους μας στην απόγνωση και στο ρημαγμό της καθημερινότητάς τους και της φυσιολογικής ζωής. Τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, που από κλινική σε κλινική διαφέρουν, έχουν στερήσει την ομαλότητα, οδήγησαν τους εργαζόμενους σε χρέη που μέχρι σήμερα δεν μπορούν να βάλουν σε σειρά, σε καθυστέρηση πληρωμών σε πάγια έξοδα (ΔΕΗ, νερό, ενοίκια κλπ.), έχουν διαλύσει τα όνειρα που έχει κάθε άνθρωπος για το μέλλον του.

Το τελευταίο διάστημα και ενώ πολλοί συνάδελφοι οδηγήθηκαν σε επισχέσεις εργασίας, ασφαλιστικά μέτρα, στην παραίτηση για να γλιτώσουν από την τρύπα δίχως πάτο, βρίσκονται όλοι μπροστά σε διλήμματα τα οποία εσκεμμένα καλλιεργούνται από τη διοίκηση της εταιρείας για να κερδίσουν χρόνο που πλέον δεν έχουν, ότι δηλαδή "…κάντε υπομονή γιατί θα πάρετε 2-3 μισθούς από τον ΕΟΠΥΥ", "μην αγχώνεστε έρχεται επενδυτής και θα πάρετε τα λεφτά σας…" και πολλά άλλα.

Πλέον για το σύνολο των εργαζομένων αυτό αποτελεί τον απόλυτο εμπαιγμό! Δεν μπορεί να συνεχιστεί η ζωή κανενός εργαζομένου με την ίδια πολιτική της εταιρείας, αφού πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν γίνεται να συνεχιστεί το θέατρο του παραλόγου με δηλώσεις και υποσχέσεις που συνεχώς δεν κρατιούνται και αποδεικνύουν τη δικαιολογημένη δυσπιστία του προσωπικού». 902.gr

ΠΡΕΖΑ TV
10-7-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: