Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017

Ο Mαδούρο «πείραξε» το Despacito για να πεισει τους πολιτες να πανε στις καλπες - Γελαει ο κοσμος!

Να κεφαλαιοποιήσει την παγκόσμια επιτυχία του Despacito επιχείρησε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, προκειμένου να πείσει τους συμπολίτες του να προσέλθουν στις κάλπες της 30ής Ιουλίου για τη νέα συνταγματική συνέλευση. 

Και ενώ το τραγούδι μιλά για τον «αργό» (despacito) τρόπο με τον οποίο ο τραγουδιστής προσπαθεί να σαγηνεύσει τη γυναίκα των ονείρων του, ο Νικολάς Μαδούρο παρουσίασε μια νέα εκτέλεση, από την οποία απουσιάζουν τα σεξουαλικά υπονοούμενα.


«Αργά, πηγαίνετε στην κάλπη να εκφράσετε με ειρηνικό τρόπο τις ιδέες σας» λέει πλέον το τραγούδι. Ο κόσμος που το άκουγε, ενώ ο πρόεδρος χτυπούσε παλαμάκια, έδειχνε ενθουσιασμένος:

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δημιουργοί του αυθεντικού τραγουδιού αντέδρασαν έντονα. Ο Λουίς Φόνσι -γνωστός στον ισπανόφωνο κόσμο με καριέρα 20 ετών- έγραψε στα social media ότι ουδέποτε ρωτήθηκε. Και ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε ένα τραγούδι του να χρησιμοποιηθεί για προπαγάνδα.

Πιο σκληρός ο έτερος δημιουργός. Ανέβασε στο instagram μια φωτογραφία του Μαδούρο με ένα τεράστιο κόκκινο «Χ» και ένα εξαιρετικά δυνατό κείμενο.«Μεταξύ άλλων, γράφει ο Daddy Yankee: «Tι καλύτερο θα μπορούσε να περιμένει κανείς από ένα άτομο που έκλεψε τα όνειρα τόσων νέων και ενός λαού που το μόνο που επιθυμεί είναι ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά του. 

» Το να κλέψεις ένα τραγούδι (Despacito) δεν συγκρίνεται με τα εγκλήματα που έκανες και κάνεις κατά της Βενεζουέλας. Είναι γελοίο το δικτατορικό καθεστώς του, όχι μόνο για τα αδέλφια μου τους βενεζολάνους, αλλά για όλο τον κόσμο.»

Tόσο ο Λουίς Φόνσι όσο και ο Daddy Yankee (ή Ραμόν Αγιάλα Ροντρίγκες) είναι από το Πουέρτο Ρίκο. Ο Daddy Yankee μετρά 26 χρόνια καριέρας με πολλές διακρίσεις και Latin Grammy.

Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης 
IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
25-7-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: