Δευτέρα, Ιουλίου 24, 2017

Τριήμερο λουκέτο για φοροδιαφυγή σε Mikel της Λάρισας

Κλειστό για φορολογική παράβαση σχετική με την έκδοση αποδείξεων παραμένει από το απόγευμα της Παρασκευής το Mikel των οδών Πανός και Κύπρου, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, κλιμάκιο του ΣΔΟΕ από τη Θεσσαλονίκη εντόπισε σε έλεγχο που έγινε στο κατάστημα, την μη έκδοση δεκάδων αποδείξεων και προχώρησε στην επιβολή του σχετικού προστίμου καθώς και σε 48ωρο κλείσιμο του μαγαζιού όπως προβλέπει ο νόμος. Το λουκέτο αναμενόταν να αφαιρεθεί το απόγευμα της Κυριακής.


Το συγκεκριμένο κατάστημα αυτό από το οποίο ξεκίνησε η εν λόγω αλυσίδα η οποία, όπως φαίνεται, δεν πρωταγωνιστεί μόνο στην φοροδιαφυγή, αλλά και στην παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας: Πρόσφατα, σε 103 ελέγχους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας σε καταστήματα Mikel όλης της χώρας, διαπιστώθηκαν 3 παραβάσεις που αφορούν αδήλωτη εργασία και 35 που αφορούσαν υποδηλωμένη εργασία, ενώ υπήρξαν ακόμα 15 άλλες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις. 
 ΠΡΕΖΑ TV
24-7-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: