Δευτέρα, Ιουλίου 03, 2017

Δεσμεύονται λογαριασμοί με «μαύρο» χρήμα στελεχών της Novartis

Στη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών προσώπων που έχουν σχέση με την υπόθεση NOVARTIS, προχωρεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) που διερευνά τα στελέχη της φαρμακευτικής εταιρείας σε βάθος δεκαετίας...

Η έρευνα σκοπό έχει να βρει τις διαδρομές του μαύρου χρήματος, έχοντας διαπιστώσει σε κάποιες περιπτώσεις σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και των χρημάτων τα οποία διακινούνταν μέσω των πιστωτικών Ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr το ΚΕΦΟΜΕΠ παρέλαβε  από τις τράπεζες το CD με τις καταθέσεις και προχώρησε σε άνοιγμα λογαριασμών :


- 20 κρατικών αξιωματούχων που ήταν μέλη των επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων των υπουργείων Υγείας και Ανάπτυξης, καθώς και Διευθυντών του ΕΟΦ την περίοδο των υπερτιμολογήσεων
- 30 μεγαλοστελεχών της εταιρείας που είτε έστελναν εμβάσματα άνω των 300.000 ευρώ στο εξωτερικό είτε είχαν μεγάλες εκροές προς  συνεργαζόμενα πρόσωπα.
- Της βασικής εταιρείας αλλά των συνεργαζόμενων ή θυγατρικών της    

Μέχρι στιγμής το ΚΕΦΟΜΕΠ έχει προχωρήσει στη δέσμευση λογαριασμών πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis Hellas στον οποίο εντοπίστηκε απόκλιση η οποία αγγίζει τα 4.3 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται ότι υπάρχει διαφορά τέτοιου ύψους, υποστηρίζει ότι δεν τίθεται θέμα φοροδιαφυγής και μάλιστα αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να καταθέσει συμπληρωματικά στοιχεία .

Η συγκεκριμένη έρευνα διενεργείται μετά την παραγγελία του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση στο ΚΕΦΟΜΕΠ ενώ παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς με στόχο τον εντοπισμό συναλλαγών με μεγαλογιατρούς ή κρατικούς αξιωματούχους. Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται μάλιστα 4.000 γιατροί, που φέρονται να είχαν συναλλαγλες με τη Novartis.

Υπενθυμίζεται, ότι η έρευνα για το σκάνδαλο της Novartis ξεκίνησε μετά την παραγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, για διερεύνηση των καταγγελιών σχετικά με μίζες σε 4.000 γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς που προωθούσαν τα φάρμακα της εταιρείας.
https://left.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
3-7-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: