Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017

Το Star ζητα 32,4εκατ.ευρω αποζημειωση απο το δημοσιο...επειδη εχασε το Survivor!!!

Το Star Channel με αγωγή κατά του Δημοσίου ζητά 32,4 εκατ. ευρώ για να αποκατασταθεί η ζημιά που υπέστη επειδή στον διαγωνισμό για την αδειοδότηση των καναλιών δεν πήρε άδεια και έτσι έχασε το Survivor και μαζί μ’ αυτό τα εκατομμύρια των διαφημιστικών του εσόδων. 

Σε αγωγή εναντίον του Δημοσίου, και ονομαστικά στο πρόσωπο των σημερινών νόμιμων εκπροσώπων του (δύο υπουργών και του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας), προχώρησε το Star Channel του ομίλου Βαρδινογιάννη, ζητώντας αποζημίωση πάνω από 30 εκατ. ευρώ «για την αποκατάσταση», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «της ζημίας που μας προεκλήθη από το γεγονός της συμμετοχής μας και της παράνομης μη αδειοδότησής μας κατά τη διαδικασία του Διαγωνισμού για τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών».


Οχι μόνο δεν πληρώνουν τίποτε τόσα χρόνια για τις τηλεοπτικές συχνότητες οι καναλάρχες, έρχονται τώρα να ζητήσουν και τα ρέστα. Το κανάλι διεκδικεί με την αγωγή του συνολικά 32,4 εκατ. ευρώ από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και από τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο.

Τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα είναι για τη ζημιά που υπέστη το Star Channel, ήτοι 637 χιλ. ευρώ θετική ζημία και 31,7 εκατ. ευρώ αποθετική ζημία, αλλά ζητάει και 100 χιλ. ευρώ επιπλέον για ηθική βλάβη! Δημήτρης Κανελλόπουλος http://www.efsyn.gr/

Ο τηλεοπτικός σταθμός STAR του ομίλου Βαρδινογιάννη κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες αγωγή κατά του Δημοσίου, ζητώντας αποζημίωση 32,4 εκατ. ευρώ για τις... ζημιές που ισχυρίζεται ότι υπέστη λόγω της συμμετοχής του και της μη αδειοδότησής του στον περσινό διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Οι ενάγοντες προχώρησαν σ' αυτήν την κίνηση αξιοποιώντας, προφανώς, το γεγονός ότι το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο με τον οποίο έγινε ο διαγωνισμός -στο σκέλος της παράκαμψης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Διόλου απίθανο το επόμενο διάστημα να δούμε κι άλλες αγωγές από τηλεοπτικούς σταθμούς που θα ισχυριστούν -και εκείνοι- ότι ζημιώθηκαν από τον διαγωνισμό. Θα περίμενε κανείς τόσο ο κ. Βαρδινογιάννης όσο και οι άλλοι καναλάρχες να είχαν δείξει την ίδια ετοιμότητα συμμόρφωσης με τη νομιμότητα όταν επί 27 συναπτά έτη λειτουργούσαν τους σταθμούς τους -και κέρδιζαν ποικιλοτρόπως από αυτούς- σε καθεστώς πλήρους ασυδοσίας και σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, στερώντας από το κράτος σημαντικά έσοδα.

Θα περίμενε, επίσης, κανείς να είναι πρόθυμοι να καλύψουν τη ζημιά που προκάλεσαν στα κρατικά ταμεία όταν το αντισυνταγματικό-ασύδοτο καθεστώς λειτουργίας τους διαπιστώθηκε με αποφάσεις του ΣτΕ. Με αποφάσεις, δηλαδή, του ανώτατου δικαστηρίου που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά για τον διαγωνισμό. Δεν το έπραξαν. Τώρα ζητούν και τα ρέστα...

Από ποιον, όμως, τα ζητούν; Από την κυβέρνηση και τους υπουργούς της ως πρόσωπα; Η αγωγή του STAR και των ιδιοκτητών του στρέφεται κατά του Ελληνικού Δημοσίου. Αν το δικαστήριο την αποδεχτεί, τα λεφτά που ζητούν θα δοθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή από τον σκληρά φορολογούμενο -λόγω κρίσης και μνημονίων- ελληνικό λαό.

Ο κ. Βαρδινογιάννης και ο σταθμός του από αυτόν τον λαό ζητούν να πάρουν για να ισοσκελίσουν τη ζημιά που ισχυρίζονται ότι είχαν. Σε μια χρονική συγκυρία που η χώρα και οι πολίτες δοκιμάζονται, μια τέτοια αξίωση τι ακριβώς σημαίνει; Σημαίνει, μήπως, ότι ο επιχειρηματίας και το κανάλι του προτάσσουν το εθνικό, το δημόσιο, το λαϊκό συμφέρον ή πάνω απ' όλα βάζουν το στενά επιχειρηματικό συμφέρον τους; Είναι γνωστή η ρήση ότι το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα. Με τη συγκεκριμένη αγωγή αυτό αποδεικνύεται περίτρανα!

... efsyn.gr

ΠΡΕΖΑ TV
19-7-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: