Κυριακή, Αυγούστου 06, 2017

Περίπου 2.000 μαχητές της ISIS έχουν μείνει στη Ράκα

Μάχη για κάθε τελευταίο τετράγωνο δίνεται στη Ράκα της Συρίας, την «πρωτεύουσα» της τζιχαντιστικής ISIS στη δυτική πλευρά, με το Πεντάγωνο να υπολογίζει πως στην πόλη έχουν μείνει περίπου 2.000 μαχητές της οργάνωσης -έχοντας ήδη χάσει κάτι λιγότερο από τη μισή έκταση της πόλης. 

Με την ιρακινή Μοσούλη να έχει πέσει πριν από έναν μήνα, η ISIS συνεχίζει να χάνει έδαφος και οι μαχητές της γνωρίζουν πως δεν υπάρχει διέξοδος.


Συνασπισμός αραβικών και κουρδικών αντικαθεστωτικών δυνάμεων με την υποστήριξη των ΗΠΑ, ο SDF («Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις») είχαν αρχίσει να προωθούνται από το τέλος Ιουνίου μέσα στη Ράκα. 

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στη συμμαχία εναντίον της ISIS, Μπρετ ΜακΓκουργκ ανέφερε πως πλέον στην πόλη έχουν μείνει περίπου 2.000 τζιχαντιστές και «παλεύουν για την ίδια τους την επιβίωση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει εκκαθαριστεί περίπου το 45% της Ράκα από την έναρξη της επίθεσης. Όσοι τζιχαντιστές έχουν μείνει, ανέφερε χαρακτηριστικά ο αμερικανός αξιωματούχος, «πιθανότατα θα πεθάνουν στην πόλη».

Ολόκληρη η συροτουρκική μεθόριος έχει σφραγιστεί. Σύμφωνα δε με τον αμερικανό αξιωματούχο, έχουν επίσης συγκεντρωθεί στοιχεία χιλιάδων μαχητών της ISIS -από κινητά τηλέφωνα ή έγγραφα που βρέθηκαν στα πεδία των μαχών- και έχουν ήδη διαβιβαστεί στην Interpol.


IN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: