Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017

Ελληνική κυβέρνηση και Ε.Ε δίνουν 750.000 ευρώ για την αποτροπή… ριζοσπαστικοποίησης των νέων

Έως και 750.000 ευρώ σε περίπου 15 προγράμματα που θα χρησιμοποιούν τον αθλητισμό σαν μέσο «πρόληψης της ριζοσπαστικοποίησης» των νέων, θα προσφέρει το υπουργείο εσωτερικών, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος που έχει εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο οποίο καλείται να συμβάλλει και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων έχει δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, όπου διαβάζουμε ότι «ο αθλητισµός µπορεί να συµβάλλει στην αντιµετώπιση της πρόκλησης που συνιστά η καταπολέµηση της ριζοσπαστικοποίησης (sic), καθώς επίσης και στην προώθηση ευρωπαϊκών αξιών όπως η ανεκτικότητα, η ένταξη και ο διαπολιτισµικός διάλογος».


Στο σχετικό έγγραφο γίνεται αναφορά σε «ευάλωτους» νέους που διατρέχουν κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης και προτείνεται σε αθλητικά σωματεία να συνεργάζονται με «τις τοπικές αρχές που είναι αρµόδιες για τη ριζοσπαστικοποίηση και την τροµοκρατία» προκειμένου να τους εντοπίζουν.

Πιο απλά ο ασφαλίτης της γειτονιάς θα εντοπίζει τους νέους που έχουν τάση για ριζοσπαστικοποίηση και ο τοπικός γυμναστικός σύλλογος ή η κοινωνία των πολιτών … θα τους γυμνάζει.

Στο κείμενο δεν διευκρινίζεται με σαφήνεια ο όρος ριζοσπαστικοποίηση, αναφέρεται όμως ότι στόχος είναι η πρόληψη «της ριζοσπαστικοποίησης που οδηγεί σε βίαιο εξτρεµισµό » και επισημαίνεται ότι ότι «η πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης αποτελεί βασικό στοιχείο του αγώνα κατά της τροµοκρατίας στην ΕΕ».

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν σε μια χώρα το κυβερνών κόμμα της οποίας ονομάζεται Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
http://info-war.gr/dinoun-750-000-evro-gia-tin-apotropi-rizospastikopiisis-ton-neon/ 

http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/eggr25586-260717.pdf

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Ασλανίδης...Το θέμα όμως είναι σταματά η ιστορική εξέλιξη με χάντρες και καθρεφτάκια? Διότι περί αυτού πρόκειται. Άντε να το καθυστερήσεις 10 με 15 χρόνια κάνοντας χρήση κι άλλων μεθόδων:αντικατάσταση του βιομηχανικού προλεταριάτου με πρόσφυγες και συνάμα ο "τρομοκρατικός" μπαμπούλας, άντε να γεμίσεις και τα ντουλάπια των σπιτιών με κάμερες στ όνομα της "ασφάλειας" πάντα, άντε ν αποποινικοποιήσεις τη χρήση της κάνναβης για "ιατρικούς" πάντα λόγους, άντε να φας και καμμιά χώρα απ τον ευρασιατισμό μπας και ανακάμψει για λίγο η κερδοφορία του κεφαλαίου,ΜΕΤΑ???? Μετά τα Ουράλια και τα πυρηνικά των Άλλων. ΤΕΙΧΟΣ ανυπέρβλητο...Και πόσο να κρύβεις το πρόβλημα της βασικής αντίθεσης του κόσμου μας, αυτού που κοινωνικοποιεί όλο και περισσότερο την εργασία αλλά το αποτέλεσμά της το μοιράζονται όλο και πιο λίγα Αφεντικά μεταξύ τους.Κι όλο να λέμε :"Κατά τη διάρκεια και της φετινής χρονιάς οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι" Πόσο να πάει αυτό? (ιστορικά μιλώντας).

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι, αλλά ακόμη δεν έκρινε η ιστορία.