Τετάρτη, Αυγούστου 02, 2017

«ATHENS LEDRA»: Διασφάλιση των 200 εργαζομένων ζητά το Συνδικάτο από νέο ιδιοκτήτη και υπουργείο Εργασίας

Να καλέσει σε συνάντηση το νέο ιδιοκτήτη καθώς και το νέο διαχειριστή του ξενοδοχείου «Αthens Ledra», με την παρουσία των εκπροσώπων των εργαζομένων και θέμα τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και τη διαδοχή των εργαζομένων στη νέα εταιρεία, ζητούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και το Επιχειρησιακό Σωματείο των εργαζομένων στο ξενοδοχείο. Επίσης, διεκδικούν άμεσα μέτρα κοινωνικής προστασίας των εργαζομένων και των οικογενειών τους μέχρι την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου.


Αμέσως μετά τον πλειστηριασμό, που έγινε στα μέσα του Ιούνη και έφερε το ξενοδοχείο στα χέρια νέου ιδιοκτήτη, τα σωματεία είχαν ζητήσει από την υπουργό Εργασίας να καλέσει σε συνάντηση τους νέους ιδιοκτήτες, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί. Σήμερα, επανέρχονται με αντίστοιχο αίτημα. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες των σωματείων, την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου έχει αναλάβει ο γνωστός επιχειρηματίας του κλάδου Γ. Δασκαλαντωνάκης και ζητούν και ο νέος διαχειριστής να κληθεί στη συνάντηση προκειμένου να τεθεί το ζήτημα των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Οι περίπου 200 εργαζόμενοι του ξενοδοχείου βρέθηκαν «στον αέρα» μετά την απόφαση των προηγούμενων ιδιοκτητών (οικογένεια Παρασκευαΐδη) να προχωρήσουν σε παύση εργασιών στα τέλη του Μάη 2016. Είχε προηγηθεί η «στάση πληρωμών», με την εργοδοσία να μην καταβάλλει τη μισθοδοσία και το δώρο Πάσχα. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχουν σταματήσει να διεκδικούν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους και παράλληλα να παλεύουν για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.  902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: