Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2017

Δικαιολογιες Αδωνι για την πωληση του Ντυναν

Το παρών ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά τα σκάνδαλα στην Υγεία έδωσε για δεύτερη φορά σήμερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώην υπουργος Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απολογούμενος για το ξεπούλημα του Ερρίκος Ντυνάν.
Σκοτάδι από τη σημερινή διοίκηση του Ντυνάν

Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής, Αντώνη Μπαλωμενάκη ενημέρωσε να σημειώνει πως αρκετά ζητήματα που αφορούν το Ερρίκος Ντυνάν παραμένουν στο σκοτάδι ή στο ημίφως. Όπως εξήγησε αρκετά στοιχεία δεν έχουν δοθεί στην Επιτροπή κάτι το οποίο καθιστά δυσκολότερο το έργο της. «Η σημερινή διοίκηση του Ιδρύματος δεν μας βοηθά είτε από σκοπιμότητα, είτε από άγνοια, είτε από αδυναμία», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία επισημαίνοντας ότι ζήτησε και άλλες εξηγήσεις καθώς από τα έγγραφα υπάρχει ασάφεια και δημιουργούνται «μπερδέματα».


Επιστολή Μαρτίνη με αιχμές για Γεωργιάδη και Βορίδη προς την Επιτροπή

Εν συνεχεία, όπως σημειώνει το documento.gr, ο κ. Μπαλωμενάκης ενημέρωσε το Σώμα για μια καινούργια ιδιόχειρη επιστολή του Ανδρέα Μαρτίνη προς την Επιτροπή.

Με βάση τα όσα ανέγνωσε ο Πρόεδρος της Εξεταστικής, στην επιστολή του ο προφυλακισμένος Μαρτίνης περιγράφει δυο συναντήσεις του με τον Αθανάσιο Πλεύρη.

Η πρώτη από αυτές έγινε σε πολύ καλό κλίμα ενώ ειπώθηκε και η φράση «Ο Άδωνις δεν ξεχνά ποτέ τους φίλους του».

Η δεύτερη συνάντησή του με τον Πλεύρη, όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Μαρτίνης, έγινε σε ψυχρό κλίμα. Στην εν λόγω ιδιόχειρη επιστολή του επίσης, προσδιορίζει την αιτία των διαφορών για το καταστατικό του νοσοκομείου ενώ επισημαίνει πως η απόφαση που πήρε ως υπουργός υγείας ο Μάκης Βοριδης να δώσει ασυλία στο Δ.Σ λίγες ημέρες πριν το πλειστηριασμό, ήταν καταστροφική. Αποδίδει δε εκεί, την κατάσχεση της περιουσίας του.

Στην αντεπίθεση ο Άδωνις κατά Μαρτίνη

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν έχασε την ευκαιρία από την αρχή της κατάθεσης του να ρίξει όλο το βάρος των ευθυνών για το ξεπούλημα του Ντυνάν στον τέως διοικητή του Ανδρέα Μαρτίνη. Σύμφωνα με τον τέως υπουργό Υγείας «ο Ανδρέας Μαρτίνης ήταν κάτι σαν αυτοκράτορας στο Ερρίκος Ντυνάν και είχε δημιουργήσει ένα καθεστώς το οποίο ήταν φαύλο».

Όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Γκιόλας ρώτησε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ για την αποπομπή Μαρτίνη, ο Άδωνις Γεωργιάδης όχι μόνο δεν απολογήθηκε για τον τρόπο που αυτή έγινε, αλλά μάλιστα δήλωσε περήφανος για το γεγονός ότι ήταν ο υπουργός που κατάφερε να τον «ξηλώσει». Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη του κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι παρέκαμψε το νόμο για να καταφέρει αυτή την εξέλιξη. Μάλιστα παρείχε και τη στήριξη του στον Ανδρέα Λοβέρδο, λέγοντας ότι «σωστά έβγαλε τα τρία μέλη από το ΔΣ του Ντυνάν γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά τους καθώς το καθεστώς Μαρτίνη δεν τους το επέτρεπε».

«Το να κατηγορείτε τον υπουργό Yγείας που ξήλωσε τον Μαρτίνη ότι ανέχτηκε το καθεστώς Μαρτίνη είναι οξύμωρο» επέμεινε στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης, αποφεύγοντας να απαντήσει στις ερωτήσεις βουλευτών της πλειοψηφίας που τον κατηγόρησαν ότι ανέχτηκε, ως υπουργός, ρουσφέτια, δωρεάν νοσήλια, εκπτώσεις και άλλες «κολάσιμες πράξεις».

Τελικά μετά από τις πιέσεις των μελών της Επιτροπής, αρκέστηκε να δηλώσει ότι δεν σημαίνει πως επειδή «ο Ανδρέας Μαρτίνης ήταν φαύλος, όποιος συνεργαζόταν με το Ερρίκος Ντυνάν ήταν φαύλος» και επανέλαβε ότι «επί ημερών του είχε ξεκινήσει δικαστική έρευνα για τα 70 εκατ. που προέκυπταν από τα δωρεάν νοσήλια, τις εκπτώσεις και τις λοιπές διευκολύνσεις Μαρτίνη για να κάνει το καλό ή δημόσιες σχέσεις», υποστηρίζοντας επίσης ότι «οι υπουργοί δεν ήξεραν για τις πράξεις του Μαρτίνη» γιατί το υπουργείο Υγείας και ο εκάστοτε υπουργός και δεν είχαν αρμοδιότητα για τα παραπάνω πεπραγμένα στο Ντυνάν.
Επίσης υποστήριξε ότι «από αυτή την επιστολή που έστειλε στον Ανδρέα Μαρτίνη ξεκίνησε η διάσωση του νοσοκομείου και γι’ αυτό είναι πολύ υπερήφανος».

Η παραπάνω τοποθέτηση προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγόρησαν τον κ. Γεωργιάδη για αλαζονικό ύφος.

Ο Άδωνις ξεπούλησε το Ντυνάν γιατί... του έφταιγε ο Μαρτίνης

Στις αιτιάσεις των βουλευτών της πλειοψηφίας ότι ο κ. Γεωργιάδης προτίμησε «την πώληση του νοσοκομείου από το να εφαρμόσει ένα σχέδιο εξυγίανσης» ο αντιπροεδρος της ΝΔ απάντησε ότι «επί Μαρτίνη δεν μπορούσε να βρεθεί καμία λύση εξυγίανσης».

Ερωτηθείς για τον κοινωφελή χαρακτήρα του Ιδρύματος βάση νόμου, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι «ουδέποτε το Ερρίκος Ντυνάν τήρησε τον κοινωφελή του χαρακτήρα» και στην ερώτηση «εάν έγινε νόμιμα ο πλειστηριασμός» υπογράμμισε ότι «αν κάτι έχει εκπλειστηριαστεί παράνομα θα το βρει η δικαιοσύνη και αν στο μέλλον κρίνει ότι κακώς έγινε αυτός ο πλειστηριασμός θα δοθεί πίσω το ακίνητο από την τράπεζα».

Σε ερώτηση της Αννέτας Καββαδία «γιατί παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστές οι ατασθαλίες στο Ερρίκος Ντυνάν δεν διατάχθηκε διαχειριστικός έλεγχος ποτέ και ούτε επί ημερών σας, ανεξαρτήτως της απομάκρυνσης του Ανδρέα Μαρτίνη», ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε: «Όλοι οι προηγούμενοι προσπάθησαν να ελέγξουν τον Μαρτίνη. Γιατί κατάφερα εγώ να τον διώξω; Γιατί είχα στα χέρια μου τη βόμβα. Την τράπεζα. Χωρίς την απειλή της τράπεζας δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα».

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στη συνέχεια η ωμή παραδοχή του Άδωνι Γεωργιάδη στην ερώτηση της Αννέτας Καββαδία αν θεωρεί ότι ένα νοσοκομείο είναι ίδιο με ένα σουπερμάρκετ, καθώς όπως κυνικά ομολόγησε «ναι, για εμένα είναι ακριβώς το ίδιο».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε στη συνέχεια κάτι που είχε πει και στην πρώτη του κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή, και συγκεκριμένα ότι ο Μιχάλης Σάλλας έκανε χάρη στο Ντυνάν. «Ενδεχομένως», είπε μάλιστα,«λειτούργησε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και όχι με το επιχειρηματικό του».

Τέλος, στην παρατήρηση της Αννέτας Καββαδία αν έχει γνωρίσει πολλούς τραπεζίτες που να επενδύουν κάπου χωρίς να προσδοκούν οφέλη και στην ερώτησή της «Πώς εσείς ένας οπαδός του νεοφιλελευθερισμού πιστεύεται σε τραπεζίτες που κάνουν χάρες; Μήπως πιστεύετε και στον Άγιο Βασίλη;», ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε: «Ναι, πιστεύω στον Άγιο Βασίλη, γιατί είμαι Έλληνας Ορθόδοξος».

Η ΝΔ δεν ήθελε δημόσιο το Ερρίκος Ντυνάν 

Την πρόθεση ένταξης του Κοινωφελούς χαρακτήρα του Ερρίκος Ντυνάν στο ΕΣΥ προανήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος κατά την εξέταση του Άδωνι Γεωργιάδη από την αρμόδια επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία. Ο κ. Παπαδόπουλος καταλόγισε στον πρώην υπουργό Υγείας και αντιπρόεδρο της ΝΔ την ευθύνη για την αλλοτρίωση του κοινωφελούς χαρακτήρα του Νοσοκομείου και την μετατροπή του σε φέουδο πελατειακής σχέσης της ελίτ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. «Η ιδεολογική εμμονή του κου Γεωργιάδη είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούμε σήμερα να αξιοποιήσουμε τη λειτουργία 25 χειρουργικών κλινών, 28 μονάδων τεχνητού νεφρού και 38 κρεβατιών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας», τόνισε.

Στην ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδόπουλου «εάν οι υπουργοί κατά καιρούς ενώ έβλεπαν ότι το Ντυνάν βουλιάζει στα χρέη δεν έκαναν τίποτα» ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «δεν υπάρχουν ευθύνες υπουργών γιατί τη βούληση των δωρητών την υποθήκευσαν όσοι χειρίστηκαν έτσι τα χρήματα και όχι οι ευθύνες των εκάστοτε υπουργών» και υπογράμμισε ότι, επί ημερών του, ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός απαίτησε κυβερνητική παρέμβαση μη μπορώντας άλλο να ανεχθεί τον Ανδρέα Μαρτίνη και τα πεπραγμένα του.

«Η ελίτ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εξυπηρετήθηκαν πολλαπλά από τη λειτουργία του Ερρίκος Ντυνάν», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδόπουλος ο οποίος δεσμεύτηκε, ενώπιον της επιτροπής, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα εντάξει, ξανά, το Ντυνάν στον κοινωφελή του χαρακτήρα και θα το κάνει δημόσιο νοσοκομείο». Στην τοποθέτηση αυτή ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι « εξ αιτίας της δικής του πολιτική εξυπηρετείται και αυτό το σχέδιο, να πάει στο δημόσιο το Ντυνάν» εξηγώντας ότι αν αυτό γινόταν στο παρελθόν «όλα τα χρέη του νοσοκομείου θα τα φορτωνόταν το δημόσιο κάτι το οποίο δεν θα γίνει τώρα γιατί τα χρέη τα πήρε η "Ημιθέα" που αγόρασε το Ντυνάν».

Ενδεικτική της ιδεολογικής εμμονής και της αντίληψης του πρώην υπουργού είναι η απάντηση του σε ερώτημα του κυρίου Βέττα το οποίο έλεγε για το αν του δώριζαν εκείνο το διάστημα 327 εκατομμύρια, αν θα αγόραζε το ΚΙΕΝ ο πρώην υπουργός είπε όχι κατηγορηματικά καθώς το Ντυνάν ήταν και είναι πολύ μακριά από τις προτεραιότητες του.  

Με την κατάθεσή του τ. υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, έκλεισε σήμερα τις εργασίες της για τον μήνα Αύγουστο η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας.

Η πρώτη κατάθεση Γεωργιάδη

Η έναρξη της κατάθεσης του τέως υπουργού Υγείας Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στο χώρο τη Υγείας πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουλίου. 

Το μπαλάκι στον Μαρτίνη

Όπως και ο Ανδρέας Λοβέρδος, έτσι και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκίνησε το πρώτο μέρος της κατάθεσής του στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στην Υγεία και εξετάζει την εμπλοκή του αντιπροέδρου της ΝΔ στην πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν», με επίθεση στον προφυλακισμένο τέως πρόεδρο του νοσοκομείου Ανδρέα Μαρτίνη.

Υπενθυμίζεται ότι στην κατάθεση του στην Εξεταστική Επιτροπή, ο Ανδρέας Μαρτίνης, είχε πει χαρακτηριστικά σχετικά με την υπόθεση ότι «όλα συνοψίζονται σε δύο λέξεις: Ο Αβραμόπουλος έκανε το σύστημα άλωσης, ο Λοβέρδος έσκαψε το λάκκο του Ντυνάν και ο Γεωργιάδης μας έριξε στο λάκκο και τον σφράγισε. Όλα έγιναν για να τα πάρει ο Βγενόπουλος».

Αφού σε μία κίνηση εντυπωσιασμού έδωσε θρησκευτικό όρκο και φίλησε το Ευαγγέλιο, ο Άδωνις Γεωργιάδης καταλόγισε κακοδιαχείριση στον πρώην πρόεδρο του «Ερρίκος Ντυνάν» και επικαλέστηκε δηλώσεις από πρακτικά του τότε υπεύθυνου Επιτροπής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και νυν υπουργού, κ. Ξανθού, ο οποίος κατέκρινε τον Ανδρέα Μαρτίνη για πραξικοπηματικές πρακτικές και κακοδιαχείριση.

Παρέκαμψα τον νόμο για να «παραιτήσω» τον Μαρτίνη κατ'εντολή Σάλλα

«Αν είχα την αρμοδιότητα να ζητήσω την παραίτηση Μαρτίνη; Φαντάζομαι ότι το ερώτημα έχει να κάνει με την τυπική εξουσιοδότηση και όχι με την ουσία αφού συμφωνούμε για το τι εστί Μαρτίνης» είπε αρχικά ο μάρτυρας, σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της συζήτησης. 

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ παραδέχθηκε, στη συνέχεια, ότι ζήτησε την παραίτηση του τότε προέδρου του Ερρίκος Ντυνάν κατ’ εντολήν του τότε ισχυρού άνδρα της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα. «Ήταν επιθυμία της Τράπεζας Πειραιώς να αλλάξει η διοίκηση γιατί αλλιώς δεν δεχόταν να βάλει λεφτά στο νοσοκομείο. Πολύ καλώς έκανα !», είπε. «Άδραξα την ευκαιρία από το αίτημα της τράπεζας για να παραιτήσω τον Μαρτίνη», ομολόγησε αυτολεξεί, χωρίς να αρνείται πως εκ του νόμου δεν είχε δικαίωμα να το κάνει. 

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, από τον Αύγουστο του 2013 είχε την παραίτηση του Μαρτίνη στο γραφείο του, αλλά δεν την έκανε δεκτή γιατί δεν ήθελε να αναλάβει κανείς ενόσω έτρεχαν και δεν είχαν οριστικοποιηθεί οι διαδικασίες για τον πλειστηριασμό. «Όταν ξεκαθαρίστηκαν οι διαδικασίες του πλειστηριασμού, τότε έκανα δεκτή την παραίτηση» υποστήριξε.

«Ήταν απόφαση της κυβέρνησης ή δική σας; Ήταν σε γνώση της κυβέρνησης και του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά;» ρωτήθηκε από τον Σπύρο Λάππα του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να απαντά ότι είχε ενημερώσει τον τότε πρωθυπουργό. «Η τότε κυβέρνηση ενδιαφερόταν να μην χάσουν οι εργαζόμενοι τη δουλειά τους και η κυβέρνηση παρενέβη για λόγους εθνικού συμφέροντος για να μην ξηλωθεί το σήμα του Ερυθρού Σταυρού. Τυπικά δεν είχα το δικαίωμα, πήρα την πρωτοβουλία για να σώσω το νοσοκομείο και πιστεύω ότι ο καθένας θα έκανε το ίδιο», υποστήριξε ο μάρτυρας.

Τι ήξερε ο Σαμαράς και τι ο Άδωνις

Όσον αφορά το αν οι πρωτοβουλίες του, ήταν εν γνώσει του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι ο τότε πρωθυπουργός γνώριζε πως για να σωθεί το νοσοκομείο έπρεπε να χρηματοδοτηθεί από την τράπεζα. «Όλα τα άλλα τα ήξερα εγώ» συμπλήρωσε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε αρκετές φορές στην κατάθεσή του το εξής: «Δεν είχα τυπικά την αρμοδιότητα ως υπουργός Υγείας να παρέμβω στην διένεξη μεταξύ δύο ιδιωτών (Ντυνάν- Πειραιώς) αλλά το έκανα ως πολιτική παρέμβαση για να μην μείνουν οι εργαζόμενοι στο δρόμο και να κλείσει το νοσοκομείο».

Το Ερρίκος Ντυνάν ήταν... ιδιωτικό

Στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως  το ΚΙΕΝ ήταν ιδιωτική κλινική, επικαλούμενος έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη τον Ιούλιο του 2010, στην οποία σημειώνεται: «Πρέπει να διερευνηθεί η γέφυρα που χωρίζει το δημόσιο θεραπευτήριο Κοργιαλένειο – Μπενάκειο με το ιδιωτικό νοσοκομείο, «Ερρίκος Ντυνάν»».

«Το υπουργείο Υγείας αναγνωρίζει το Ντυνάν ως ιδιωτικό ίδρυμα. Και ο εισαγγελέας που προφυλάκισε τον Μαρτίνη τον προφυλάκισε ως πιθανό ένοχο για απιστία ως προς ένα ιδιωτικό ίδρυμα. Η ελληνική Δικαιοσύνη έκρινε ως ιδιωτικό το Ντυνάν», προσέθεσε

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε πολλές φορές στην κατάθεσή του ότι «ο κοινωφελής χαρακτήρας του Ντυνάν είχε χαθεί από τα χρέη του».

Επικαλέστηκε επίσης πως ο καταλογισμός του clawback του υπ. Υγείας προς το «Ντυνάν» γινόταν με καθεστώς ιδιωτικής κλινικής.

«Πράξη εσχάτης προδοσίας αν κατέληγε το ΚΙΕΝ στο Δημόσιο»

Για την αρνητική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σχετικά με τη σύμπραξη του «Ντυνάν» με τη ΓΑΙΑ, η οποία όρισε πως η σύμπραξη δεν εξυπηρετούσε τον κοινωφελή χαρακτήρα του Ιδρύματος, ο Γεωργιάδης ισχυρίστηκε πως την έλαβε υπόψη του και πως το νοσοκομείο είναι περιουσιακό στοιχείο του ΚΙΕΝ. Δηλαδή, παρέθεσε πως το ΚΙΕΝ μπορούσε να εκμεταλλευτεί το νοσοκομείο και να το εκπλειστηριάσει, αφού το γεγονός αυτό δεν έθιξε τη μορφή της δομής του ίδιου του Ιδρύματος.

Απέδωσε δε σε κινήσεις «καλής θέλησης» το τριμερές μνημόνιο που υπέγραψε με την Διοίκηση του Ντυνάν και της Τράπεζας Πειραιώς. «Το Μνημόνιο είναι ένα έγγραφο καλής συνεννόησης που διασφαλίζει την ομαλή μετάβαση και λειτουργία του νοσοκομείου μέχρι να γίνει ο πλειστηριασμός» τόνισε. Ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε μάλιστα ότι τα μέλη του ΔΣ του Ντυνάν γνώριζαν το περιεχόμενο του εμπιστευτικού μνημονίου. Παραδέχθηκε, επίσης, ότι στο τριμερές μνημόνιο δεν υπάρχει αναφορά στον κοινωφελή χαρακτήρα του Ερρίκος Ντυνάν. Υποστήριξε όμως ότι αυτό που εκπλειστηριάστηκε ήταν το νοσοκομείο και τα ακίνητα αντίθετα το κοινωφελές σωματείο συνεχίζει να υπάρχει ως οντότητα. Επίσης επικαλέστηκε δικαστικές αποφάσεις που έκριναν νόμιμο τον πλειστηριασμό του νοσοκομείου.

 Όσον αφορά το ενδεχόμενο να κατέληγε το νοσοκομείο στο Δημόσιο και το ΕΣΥ, ο μάρτυρας είπε πως αν αυτό γινόταν θα επρόκειτο για πράξη εσχάτης προδοσίας, καθώς όποιος υπουργός το αποφάσιζε θα έπαιρνε 300 εκατ. ευρώ από το λαό για να πληρωθούν οι πιστωτές. «Ένας προδότης θα το έκανε. Κανείς άλλος» σημείωσε.

«Η Πειραιώς μας έκανε χάρη που πήρε το Ντυνάν»

Ερωτηθείς «εάν γνώριζε για τις μετατάξεις από το Ντυνάν στο υπουργείο Υγείας», ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «δεν γνώριζε τίποτα» ενώ για την τροπολογία Βορίδη υποστήριξε ότι «εάν δεν γινόταν το Ντυνάν σε 4 μέρες θα έκλεινε και οι εργαζόμενοι θα έχαναν τη δουλειά τους».

«Λόγω του πλειστηριασμού που έγινε πήρε το ελληνικό Δημόσιο 60 εκατ. από χρέη και φόρους και οι εργαζόμενοι τους μισθούς τους», σημεώσε και προσέθεσε ότι «χάρη έκανε η τράπεζα Πειραιώς και πήρε το Ντυνάν», κατηγορώντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουν πέσει θύμα συνωμοσιολογίας.

Μιλώντας για το τίμημα που πουλήθηκε το Ντυνάν, ισχυρίστηκε ότι «το νοσοκομείο ήταν ένα κουφάρι και σήμερα που η τράπεζα θέλει να το πουλήσει προσέλαβε διεθνή οίκο και προσπαθεί να το πουλήσει 60 εκατ. και δεν βρίσκει αγοραστή, ενώ όταν το αγόρασε η τράπεζα το αγόρασε 115 εκατ. και έχει βάλει συν 40 εκατ. αυτά τα χρόνια».

Στην επιτροπή Δεοντολογίας η νέα επιστολή Λοβέρδου

Ο Ανδρέας Λοβέρδος απασχόλησε την Εξεταστική και πάλι κατά τη σημερινή έναρξη των εργασιών της, καθώς όπως έκανε γνωστό ο Αντώνης Μπαλωμενάκης, ο τέως υπουργός Υγείας επί ΠΑΣΟΚ που έχει καταθέσει ήδη δυο φορές, ξαναχτύπησε με νέα επιστολή του κατά της Επιτροπής.

Χαρακτηριστική του περιεχομένου της είναι η εισαγωγή της επιστολής, στην οποία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και τέως υπουργός Υγείας αναφέρει: «Τους είπα αλήθειες και δεν τους άρεσε. Τα μέλη στημένων Εξεταστικών Επιτροπών με κατασκευασμένους μάρτυρες και προαποφασισμένα πορίσματα έχουν χάσει το δικαίωμα τους να μιλούν. Αναφέρθηκα από την πρώτη στιγμή σε ύστατη πολιτική εξαχρείωση και σήμερα δικαιώθηκα απολύτως».

Έπειτα από τη σφοδρή κριτική που άσκησαν στον Ανδρέα Λοβέρδο οι βουλευτές - μέλη της κυβέρνησης αλλά κι ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και παρά τις αντιδράσεις της Εύης Χριστοφιλοπούλου και του Νότη Μηταράκη πoυ έσπευσαν - σε ρόλο συνηγόρου - να υπερασπιστούν τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ και τέως υπουργό Υγείας, η Εξεταστική Επιτροπή ψήφισε κατά πλειοψηφία την αποστολή της επιστολής του Ανδρέα Λοβέρδου στην Επιτροπή Δεοντολογίας.  
* Με πληροφοριες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΡΕΖΑ TV
3-8-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: