Τετάρτη, Αυγούστου 02, 2017

Καταγγέλλουν πειραγμένα εκλογικά αποτελέσματα στη Βενεζουέλα

Το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την εκλογή Συντακτικής Συνέλευσης στη Βενεζουέλα φέρεται να έχει «παραβιαστεί», κατήγγειλε η εταιρεία που ήταν υπεύθυνη για τη διεξαγωγή της διαδικασίας. Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Λονδίνο από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Αντόνιο Μουχίκα, τονίστηκε ότι υπάρχει διαφορά τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου ψήφων μεταξύ της πραγματικής συμμετοχής και εκείνης που ανακοινώθηκε.


Στην ανακοίνωσή του ο Μουχίκα δήλωσε: «Με βαθιά μου λύπη πρέπει να αναφέρω ότι τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας της 30ής Ιουλίου για την εκλογή Συντακτικής Συνέλευσης στη Βενεζουέλα, έχουν παραβιαστεί». Όπως εξήγησε, η εταιρεία υπολογίζει «ότι υπάρχει διαφορά τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου ψήφων μεταξύ της πραγματικής συμμετοχής και αυτής που ανακοινώθηκε επίσημα».

Και πρόσθεσε ότι αν και η εταιρεία του έχει καταγράψει τους πραγματικούς αριθμούς συμμετοχής των ψηφοφόρων, απαιτείται πλήρης έλεγχος πριν τα ανακοινώσει.  Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, στη διαδικασία μετείχαν 8,1 εκατομμύρια άνθρωποι, αριθμός που έχει αμφισβητηθεί από την αντιπολίτευση, η οποία έκανε μποϊκοτάζ στη διαδικασία και μιλούσε για 2 έως το πολύ 3 εκατομμύρια ψηφοφόρους που πήγαν στην κάλπη. Σημειωτέον ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι λίγο μεγαλύτερος από τα 7,6 εκατ. που είχε ανακοινώσει η αντιπολίτευση πως συμμετείχαν στο δικό της άτυπο δημοψήφισμα την περασμένη εβδομάδα, στοιχεία που αμφισβήτησε η κυβέρνηση.

Νέες αντιδράσεις

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη σύλληψη των δύο ηγετικών στελεχών της αντιπολίτευσης, με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς να καλεί τον κόσμο να «καταδικάσει το καθεστώς Μαδούρο». Όπως είπε, η σύλληψη των Λεοπόλντο Λόπες και Αντόνιο Λεντέσμα, που βρίσκονταν σε κατ' οίκον περιορισμό, αποδεικνύει ότι η διακυβέρνηση Μαδούρο σταδιακά μετατρέπεται σε δικτατορία.

«Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε την πλήρη μετατροπή του καθεστώτος Μαδούρο σε δικτατορία» είπε και συμπλήρωσε ότι «οι ΗΠΑ, που τιμούν την ελευθερία, καλούν σε καταδίκη του καθεστώτος Μαδούρο για την κατάχρηση εξουσίας και την κακομεταχείριση των πολιτών του».

Ταξιδιωτική οδηγία

Η Βρετανία από την πλευρά της εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τη Βενεζουέλα, καλώντας τους πολίτες της να αποφύγουν να ταξιδέψουν εκεί, εξαιτίας «του αυξημένου κινδύνου λόγω πολιτικής αναταραχής», ενώ συμβούλεψε όσους ήδη βρίσκονται εκεί, να φύγουν από τη χώρα.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τη σύλληψη των στελεχών της αντιπολίτευσης, ζητώντας από την κυβέρνηση Μαδούρο να σεβαστεί τη δημοκρατία, τις ελευθερίες και τα δικαιώματα.

Ευρωπαϊκές κυρώσεις

Εκπρόσωπος της Ε.Ε. ανακοίνωσε ότι η Ένωση μελετά την επιβολή σειράς κυρώσεων στη Βενεζουέλα, εξαιτίας της αύξησης των εντάσεων στη χώρα.

Ωστόσο, δεν εξήγησε τι είδους κυρώσεις θα είναι αυτές. efsyn.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λατινική άνοιξη.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχουν καταγγείλει ακόμα τα αποτελέσματα της singularτου αχυράνθρωπου που δέσανε.