Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2017

Το συστημα Σημιτη....ετοιμαζει τον Καμινη για νεο αρχηγο του ΠΑΣΟΚ (ΔΗΣΥ)

Η τεχνη του να χτιζεις τα ιδεολογικα "τιποτε"...με "κατι"....

Του Δημήτρη Γκάτσιου

Νέα δεδομένα στην κεντροαριστερά έρχεται, για να δημιουργήσει η επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, όσον αφορά στην υποψηφιότητά του για την ηγεσία του χώρου.

Ο κ. Καμίνης είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, στη διάρκεια της οποίας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να κατέβει στην κούρσα για την προεδρεία.


Όπως, μάλιστα, ανέφεραν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη, η συζήτηση ανάμεσα στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και το δήμαρχο Αθηναίων πραγματοποιήθηκε μέσα σε εξαιρετικό κλίμα, με τους δύο να συμφωνούν σε μία τετ α τετ συνάντηση μετά τις 20 Αυγούστου. Όταν και αναμένεται πως θα τεθούν επί τάπητος άπαντα τα ανοιχτά ζητήματα της ατζέντας της Κεντροαριστεράς, τη στιγμή κατά την οποία συνεργάτες της κ. Γεννηματά επισημαίνουν πως στόχος της είναι η διεύρυνση, ανανέωση και ανασυγκρότηση του χώρου.

Μέσω δήλωσής της στα "Νέα", η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχολίασε πως ο δρόμος για μία μεγάλη νέα παράταξη είναι ανοιχτός.

"Η Ελλάδα χρειάζεται την ενωμένη και δυνατή Κεντροαριστερά. Το πολιτικό και κοινωνικό ρεύμα πλειοψηφίας για τη νέα αλλαγή. Που μπορεί να εγγυηθεί την έξοδο από την κρίση και να οδηγήσει στην προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Χαίρομαι γιατί οι συνεχείς πρωτοβουλίες που πήρα γι' αυτό τον στόχο, από τον Ιανουάριο του 2016, αποκτούν κοινωνική δυναμική, βρίσκουν όλο και μεγαλύτερη απήχηση, παίρνουν σάρκα και οστά. Με την ομόφωνη απόφαση του πρόσφατου Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τον νέο, ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Με τη δημιουργία της ανεξάρτητης επιτροπής με τον κ. Αλιβιζάτο για την πλήρη διαφάνεια στις δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής του επικεφαλής. Με το μεγάλο ενδιαφέρον για τις υποψηφιότητες, όπως η διαφαινόμενη και καλοδεχούμενη του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη που ενισχύουν τη δυναμική του εγχειρήματος. Ο κύβος ερρίφθη. Ο δρόμος για τη συγκρότηση της νέας μεγάλης παράταξης είναι ανοιχτός. Όλοι όσοι ανήκουν σε αυτό τον χώρο οφείλουν να ανταποκριθούν", τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, ανέφερε πως άπαντες μπορούν να φέρουν τη δημοκρατική παράταξη στην πρώτη γραμμή, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια καθυστερήσεων. "Εμπνέοντας και συσπειρώνοντας τον προοδευτικό κόσμο απέναντι στην συντήρηση και τον λαϊκισμό. Με τις διαφορετικές προσεγγίσεις και απόψεις σε επιμέρους θέματα να αποτελούν πλούτο και όχι πρόβλημα. Στη λογική όμως του μεγάλου, του ενιαίου, του δυνατού και όχι του κατακερματισμού μέσα από μικρά κόμματα και συλλογικότητες που εξυπηρετούν μόνο προσωπικές φιλοδοξίες και σκοπιμότητες. Αυτό θέλει ο κόσμος της παράταξής μας. Που, είτε έμεινε κοντά μας είτε έφυγε είτε κράτησε αποστάσεις, σήμερα μας παρακολουθεί και ελπίζει. Βλέπει ότι αλλάζουμε, βλέπει ότι προτείνουμε λύσεις, προοδευτικές και ρεαλιστικές. Είμαστε αποφασισμένοι και θα πετύχουμε", επεσήμανε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 
CAPITAL.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: