Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2017

Καταργείται έπαρση σημαίας και εθνικός ύμνος στα Δημοτικά

Να δουμε ποτε θα καταργησουν τις παρελασεις ετσι οπως ειχαν υποσχεθει...

Η έπαρση της σημαίας με τους μαθητές να ψάλλουν παράλληλα τον εθνικό ύμνο δεν περιλαμβάνεται πλέον στο πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Καθημερινή», παράλληλα με την καθιέρωση της κλήρωσης για την επιλογή σημαιοφόρων, που συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις, το υπουργείο Παιδείας καταργεί το έως τώρα τελετουργικό βάσει του οποίου τα παιδιά τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο με το βλέμμα στη Γαλανόλευκη.


Εξάλλου, σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη, το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα δεν προέβλεπε ούτε την πρωινή προσευχή και επεστράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί ετίθετο θέμα αντισυνταγματικότητας.

Στο άρθρο 13 παράγραφος 5 β του ΠΔ 201/98 (υπουργός Παιδείας ήταν ο Γεράσιμος Αρσένης) προβλεπόταν πως «η σημαία παραμένει ανηρτημένη στον ιστό του σχολείου, όπως σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες κατά τις εργάσιμες ημέρες.  Υποστολή της σημαίας γίνεται όταν αυτό κριθεί σκόπιμο από τον σύλλογο των διδασκόντων. Επίσημη έπαρση της σημαίας γίνεται: (1) την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα (από το σχολείο της πρωινής βάρδιας), (2) στις εθνικές επετείους και στις τοπικές εορτές, (3) όταν κρίνεται σκόπιμο από τον σύλλογο των διδασκόντων ή ορίζεται από τις αρμόδιες αρχές». 

Στο ΠΔ Γαβρόγλου, στο άρθρο 3 παράγραφος 7 ορίζεται μόνο ότι «η σημαία παραμένει ανηρτημένη στον ιστό του σχολείου, όπως προβλέπεται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες».
in.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καταργήστε και τις παρελάσεις ρε, να κάνετε το χατήρι των πρεζάκηδων.Μην μπερδέψετε μόνο το pride parade,και το κόψετε κι αυτό. ο κίσιτσερ (αλά ντόρα) είπε: πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια. Μόνο προδότες μαλάκες δεν βλέπουν ότι το πρόβλημα της αμερικής,προσπαθούν να το μεταφέρουν στην ευρώπη, για να προλάβουν, πριν αρχίσουν τα κλαρίνα στην κολοχώρα τους.
Ρε πρεζάκια, το τί σκατά βγάζει το σχολείο δεν σας ενδιαφέρει;