Τετάρτη, Αυγούστου 02, 2017

Πορεία διαμαρτυρίας από Σύρους πρόσφυγες στη γερμανική πρεσβεία για τον περιορισμό στις οικογενειακές επανενώσεις

Γυναίκες, άνδρες, παιδιά από τη Συρία, πραγματοποίησαν πορεία με συνθήματα και πανό στα γερμανικά, τα αγγλικά και τα ελληνικά, από το Σύνταγμα ως τη Γερμανική Πρεσβεία, με ενδιάμεση στάση τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διαμαρτυρόμενοι για τον περιορισμό στις οικογενειακές επανενώσεις προς τη Γερμανία.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε από τους ίδιους τους πρόσφυγες, που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας της Αττικής. «Τους τελευταίους μήνες, το γερμανικό κράτος δέχεται μόνο 70 άτομα το μήνα, ενώ μέχρι τον Απρίλη ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 400 με 500 άνθρωποι», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μάλακ, 41 χρονών, η οποία έχει τον άνδρα και το παιδί της στη Γερμανία.
«Δυο χρόνια βρίσκομαι στην Ελλάδα και προσπαθώ να επανενωθώ με την οικογένειά μου, μόνο ταλαιπωρία, καθυστερήσεις και αποτέλεσμα μηδέν. Το ίδιο και οι άλλοι άνθρωποι που συγκεντρωθήκαμε εδώ σήμερα» αναφέρει.

«Μπορεί να είναι πολιτικά παιχνίδια, λόγω των εκλογών το Σεπτέμβριο στη Γερμανία. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, είναι απάνθρωπο, γιατί παίζουν με τις ζωές μας», συμπληρώνει ένας άλλος διαδηλωτής σε "σπασμένα" αγγλικά.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: