Τετάρτη, Αυγούστου 02, 2017

Νότια της Κρήτης πλέει το πλοίο C-Star ακροδεξιών «κυνηγών προσφύγων»

Νότια της Κρήτης εντοπίστηκε το πρωί της Κρήτης το πλοίο της ακροδεξιάς οργάνωσης των «Ταυτοτικών» που πλέον έχει «διακοσμηθεί» και με εμετικό πανό που γράφει «Δεν θα κάνετε την Ευρώπη σπίτι σας» - Με πορεία διαμαρτυρήθηκαν δεκάδες άτομα το βράδυ της Δευτέρας στην Ιεράπετρα για την πιθανότητα που υπήρξε το πλοίο C-Star να προσεγγίσει το λιμάνι της περιοχής.

Το ξημέρωμα της Τρίτης το πλοίο της ακροδεξιάς καμπάνιας Defend Europe εμφανίστηκε  στο marinetraffic να δίνει στίγμα νότια της Κρήτης, συνεχίζοντας προφανώς την πορεία του προς την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ιταλίας και Λιβύης. Ωστόσο, από τις 5 το πρωί δεν υπάρχει νεότερη πληροφορία για την ακριβή τοποθεσία τους καθώς προφανώς σταμάτησαν πάλι να εκπέμπουν το σχετικό σήμα.Σε βίντεο που ανάρτησαν οι νεοφασίστες του Cstar εμφανίζεται να έχουν πλέον ξεδιπλώσει και εμετικό πανό με το σύνθημα «Δεν θα κάνετε την Ευρώπη σπίτι σας» - απευθυνόμενοι προφανώς στους απελπισμένους πρόσφυγες που επιχειρούν το συχνά θανάσιμο ταξίδι από τη Λιβύη στην Ιταλία. Από την άλλη μεριά του πλοίου, το πανό τους γράφει «Σταματήστε τη διακίνηση ανθρώπων», για να παρουσιάσουν και λίγο πιο «ανθρωπιστικό προφίλ».

Διαμαρτυρία στην Ιεράπετρα το βράδυ της Δευτέρας

Με πορεία διαμαρτυρήθηκαν δεκάδες άτομα το βράδυ της Δευτέρας στην Ιεράπετρα για την πιθανότητα που υπήρξε το πλοίο C-Star να προσεγγίσει το λιμάνι της περιοχής. Το πλοίο που ανήκει σε ακροδεξιά οργάνωση βρίσκεται σε διεθνή ύδατα και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-MΠΕ όπως δηλώθηκε από το λιμεναρχείο της Ιεράπετρας, βρίσκεται ακόμη στα 12 μίλια νότια από το Κουφονήσι.

Οι επιβαίνοντες στο πλοίο δεν έχουν ενημερώσει μέχρι αυτή την ώρα για τις προθέσεις τους αλλά μετά και τις χθεσινοβραδυνές αντιδράσεις η προσέγγιση μάλλον θα αποφευχθεί. Ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσιος Καλαντζάκης είπε ότι η Ιεράπετρα λέει ένα μεγάλο ΟΧΙ σε κάθε μορφή Φασισμού και δεν επιθυμεί καμία φιλοξενία στο λιμάνι της για το συγκεκριμένο πλοίο: «Δεν βλέπω να υπάρχει πρόθεση ούτε από τους ίδιους τους επιβαίνοντες να θέλουν να έρθουν πλέον στην περιοχή μας, στον τόπο όπου έχουμε δείξει ότι ο φασισμός δεν περνάει, έχουμε δείξει την αλληλεγγύη μας και τη φιλοξενία μας στους 700 μετανάστες που βοηθήσαμε να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια για τις μέρες που βρέθηκαν στην Ιεράπετρα πριν από καιρό. Η επικοινωνία μου με τις αρχές και το υπουργείο ήταν άμεση και η Ιεράπετρα απάντησε και με τις διαδηλώσεις χθες αλλά και με το μήνυμα που έστειλα μέσω των αρχών στο συγκεκριμένο πλοίο».

Η πορεία του C-star


Το πλοίο C Star, που είχε κρατηθεί στην Αμμόχωστο, απέπλευσε στις 28 Ιουλίου από την κατεχόμενη Κύπρο  (δείτε το σχετικό στίγμα στο marinetraffic).
To σχετικό βίντεο που ανέβασε δημοσιογράφος αναπαρήγαγε και ο επίσημος λογαριασμός της ακροδεξιάς οργάνωσης, με τη φράση «Θα τα πούμε στην Κατάνια» της Ιταλίας, δίνοντας και το στίγμα της πορείας που προτίθεται να ακολουθήσει.

Η ακροδεξιά οργάνωση έχει ως διακηρυγμένο στόχο να «παρακολουθεί» τις οργανώσεις που διασώζουν χιλιάδες ζωές εδώ και μήνες στη Μεσόγειο, τις οποίες κατηγορεί ότι «βοηθούν» τους διακινητές - μια ρητορική που ξεκίνησε από την ίδια την επίσημη ευρωπαϊκή υπηρεσία της Frontex και έχουν υιοθετήσει αρκετοί Ευρωπαίοι πολιτικοί. Διατείνεται επίσης ότι θα «καταστρέφει» τα σκάφη των διακινητών, αλλά και ότι θα «διασώζει» μετανάστες με σκοπό να τους μεταφέρει σε μη-ευρωπαϊκά λιμάνια.Το γραφικό του Defend Europe με τους στόχους της επιχείρησης.

Σημειώνεται ότι ήδη στην Ιταλία έχουν εκδηλωθεί σφοδρές αντιδράσεις και από ακτιβιστές υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ζητούν να μην επιτραπεί στο πλοίο των ακροδεξιών να προσεγγίσει στην Ιταλία. LEFT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: