Κυριακή, Αυγούστου 06, 2017

Telegraph: Η Βρετανία πληρώνει, υπό όρους, 40 δισ. ευρώ για το Brexit

Η Βρετανία είναι έτοιμη να καταβάλει έως και 40 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της αποχώρησής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Telegraph, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Όπως ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές, η Βρετανία είναι διατεθειμένη να καταβάλει έως και 40 δισ. ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι η ΕΕ θα συμφωνήσει να διαπραγματευτεί τον οικονομικό διακανονισμό στο πλαίσιο μιας γενικότερης συμφωνίας για τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις των δύο πλευρών.


Μάλιστα, ένα προηγούμενο ποσό της τάξης των 50 δισ. ευρώ απορρίφθηκε από το Λονδίνο ως ιδιαίτερα υψηλό.

Όπως ανέφεραν, μια τέτοια προσφορά είναι ο μόνος τρόπος για να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί οι διαπραγματεύσεις Λονδίνου-Βρυξελλών.

Από το αρμόδιο υπουργείο που κάνει τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες δεν υπάρχει κανένα σχόλιο για το δημοσίευμα της Telegraph.

Ο υπουργός Ντέιβιντ Ντέιβις είχε δηλώσει στις 20 Ιουλίου ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς την ΕΕ, με τον υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον να χαρακτηρίζει «εκβιαστικά» τα ποσά που ζητεί η ΕΕ.

Ο Μισέλ Μπαρνιέ, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να αναφερθεί δημοσίως σε ένα συγκεκριμένο ποσό για το λογαριασμό του Brexit.
IN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: