Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 13, 2017

Βραβείο «Αδωνις Γεωργιάδης 2017» : Βρες τον χυδαιότερο δημοσιογράφο του μνημονίου

Πάρε μέρος στο μεγάλο διαγωνισμό και επίλεξε τη χυδαιότερη στιγμή της μνημονιακής δημοσιογραφίας. Δες ποιες είναι οι υποψηφιότητες…
1η υποψηφιότητα MEGA
Διώξτε τον παππού από την κάμερα

Ιούλιος 2015. Είναι η εποχή του δημοψηφίσματος, και το MEGA κυριολεκτικά πρωταγωνιστεί στην προπαγάνδα υπέρ του ΝΑΙ. Το στιγμιότυπο με τον παππού στην ουρά του ATM, που τον κόβουν στον αέρα, επειδή τόλμησε να μιλήσει υπέρ του ΟΧΙ, θα μείνει αξέχαστο στο μυαλό μας, για πάντα, να θυμίζει (και να ορίζει) τη συνειδητή μιντιακή πλιατσικολογία της εποχής. 


Τότε που οι δημοσκοπήσεις τους έβγαζαν μπροστά το ΝΑΙ ακόμη και την τελευταία μέρα! Τελικά, βέβαια, το ΟΧΙ νίκησε με 25 μονάδες διαφορά!

...
2η υποψηφιότητα ΣΚΑΙ (Πορτοσάλτε)
Το χαρτάκι του Κούλη

Είναι Αύγουστος 2017. Ο Πορτοσάλτε παίρνει συνέντευξη από τον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Όμως, ο Πορτοσάλτε δεν παίρνει μόνο αυτό. Παίρνει και χαρτάκι από τον Κυριάκο, με την ερώτηση που θέλει να του υποβάλει! 
Και ο δεοντολόγος δημοσιογράφος τι κάνει; Αντιδρά; Τον αδειάζει; Του πετάει το χαρτάκι στα μούτρα; Όχι, φυσικά! Παίρνει το χαρτάκι και το διαβάζει, εκτελώντας την εντολή του πολιτικού πειθήνια! Ούτε σενάριο ταινίας να ήταν! 
Τόσο εξευτελιστική εικόνα για ένα δημοσιογράφο δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ. Φυσικά, και αξίζει την υποψηφιότητά της, ως η χυδαιότερη στιγμή της δημοσιογραφίας στη μνημονιακή εποχή.
...................
3η υποψηφιότητα ΣΚΑΙ
Το ανάποδο γράφημα

Σεπτέμβριος 2017. Είναι η εποχή που τα νούμερα αρχίζουν να δείχνουν την ανάπτυξη και ο ΣΚΑΙ έχει βρεθεί σε αδιέξοδο σε σχέση με αυτά που έλεγε πριν στους τηλεθεατές του. 

Όμως, προκειμένου να αυτό-επιβεβαιωθεί ο καναλάρχης για άλλη μια φορά (ότι τα πάντα στη χώρα καταρρέουν) δεν δίστασαν στον ΣΚΑΙ να φτάσουν στο άκρον άωτον της πλιατσικολογίας, παρουσιάζοντας στο δελτίο του σταθμού το γράφημα της ανάπτυξης… ανάποδα! Για να φαίνεται η γραμμή προς τα κάτω!
Διαβαστε αναλυτικα εδω:
http://www.toxwni.gr/xoni-apokleistika/170844-brabeio-%C2%ABadonis-georgiadis%C2%BB-bres-ton-xidaiotero-dimosiografo-tou-mnimoniou

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΑΝΙΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΑΡΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΜΑΣΟΝΟΥΣ "ΚΑΝΩΝΤΑΣ ΛΑΘΟΣ" 25 ΜΟΝΑΔΕΣ!!!!!!!!!
(ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΒΑΣΤΑΧΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΑΝΕ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕ ΚΑΙ ΤΟ "ΛΑΘΟΣ").
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ "ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΕΣ" ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΖΕΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ (ΤΥΠΟΥ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ-ΤΡΕΜΗ-ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ-ΚΟΣΙΩΝΗ-ΤΑΤΙΑΝΑ ΚΤΛ) ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ (ΧΑΡΗ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ" ΕΛΛΗΝΙΚΗ "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ").