Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 15, 2017

Στο αρχείο οι καταγγελίες Γιαννουσάκη για Καμμένο

Στο αρχείο τέθηκαν οι καταγγελίες του ισοβίτη Ευθύμιου Γιαννουσάκη για πιέσεις που φέρεται να δέχθηκε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και άλλα πρόσωπα, προκειμένου να εμπλέξει τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor1.
Μετά από δύο μήνες ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Μπρακουμάτσος ολοκλήρωσε την έρευνά του, σύμφωνα με την οποία δεν προέκυψαν ευθύνες για την εισαγγελέα Ειρήνη Τζήβα που επισκέφθηκε τον ισοβίτη στις φυλακές, προκειμένου να πάρει κατάθεση, όπως και για τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Παράλληλα, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, δεν προέκυψαν ευθύνες κατά των προσώπων που κατονόμασε ενώπιον του εισαγγελέα ο δημοσιογράφος και επικεφαλής της εφημερίδας Παραπολιτικά Γιάννης Κουρτάκης.
Σε ό,τι αφορά τον κ. Καμμένο, ο εισαγγελέας Εφετών διαβίβασε τη δικογραφία στη Βουλή, καθώς ο ίδιος δεν έχει την αρμοδιότητα, σύμφωνα με το νόμο, να ασχοληθεί με πολιτικά πρόσωπα.
Η δικογραφία για τον ανακριτικό υπάλληλο του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτη Χριστοφορίδη, ο οποίος επίσης είχε καταγγελθεί από τον ισοβίτη ότι του άσκησε πιέσεις, απεστάλη για περαιτέρω αξιολόγηση στο Ναυτοδικείο, που είναι αρμόδιο για υπηρετούντες στο Λιμενικό Σώμα.
Παράλληλα, η δικογραφία διαβιβάζεται αρμοδίως για πειθαρχικό έλεγχο σωφρονιστικών υπαλλήλων που είχαν την ευθύνη φύλαξης του Γιαννουσάκη, προκειμένου να ελεγχθούν για τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα (κατοχή τηλεφώνου κ.α)
Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι από την Εισαγγελία Εφετών Πειραιά, η έρευνα που διενεργείται για τις καταγγελίες του κ. Καμμένου, σχετικά με παραλείψεις στην υπόθεση του πλοίου. 
naftemporiki.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συμμορία αθώων.