Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2017

Αναβολή των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία λογω των αντιδρασεων, κανονικά οι ηλεκτρονικοί

Την αναβολή των αυριανών πλειστηριασμών στην Αττική, αλλά όχι των ηλεκτρονικών, αποφάσισε ο συμβολαιογραφικός σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, μετά τα επεισόδια της 29ης Νοεμβρίου στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι αναβάλλεται η διαδικασία των «πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία της περιφέρειάς μας  με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τους Δήμους και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι έχουν προγραμματισθεί για την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου».


Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι συμβολαιογράφοι «οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και αυτοί που αφορούν επισπεύδοντες ιδιώτες θα διεξαχθούν κανονικά».

Το Δ.Σ. υποστηρίζει πως η παραπάνω απόφαση «ελήφθη προκειμένου να υλοποιηθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις, οι σχετικές με τη διαδικασία διενέργειας πλειστηριασμών και προσθέτει ότι η διαδικασία «απαιτεί ευαίσθητους χειρισμούς από όλες τις πλευρές και κοινός στόχος αποτελεί η ομαλή και ασφαλής διεκπεραίωση τους προς το συμφέρον όλων».

Η σημερινή απόφαση έρχεται μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του  υπουργείου Δικαιοσύνης, που ανακοίνωσε ότι επεξεργάζεται σχέδιο για τη διεξαγωγή όλων των πλειστηριασμών ηλεκτρονικά , που θα προβλέπει την ολοκληρωτική «απόσυρση» των ειρηνοδικείων από τη διαδικασία, κάτι που βρίσκει σύμφωνους και τους συμβολαιογράφους. 

Όμως, στο διάστημα που θα μεσολαβήσει έως την πλήρη υλοποίηση του σχεδίου οι πλειστηριασμοί πρέπει να συνεχίσουν να διεξάγονται και με τις δύο μορφές.

Θυμίζουμε ότι την τελευταία φορά που ήταν προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί, εκτυλίχτηκαν μάχες σώμα με σώμα μεταξύ δυνάμεων ΜΑΤ και διαδηλωτών κατά των πλειστηριασμών και ακολούθησε βροχή καταγγελιών.

Για την προηγούμενη Τετάρτη το Δ.Σ. είχε αποφασίσει αναβολή, λόγω των αστυνομικών μέτρων για την επίσκεψη Ερντογάν και την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, καθώς υπήρχαν εκτιμήσεις ότι δεν μπορούσε να υπάρξει... επαρκής αστυνομική προστασία. 
http://www.efsyn.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το αποτέλεσμα επιτεύχθηκε διότι μετωπικά όλες οι πολιτικές δυνάμεις και παρά τις
όποιες διαφορές που παραμερίσθηκαν στόχευαν στην συγκεκριμένη δράση.