Κυριακή, Δεκεμβρίου 10, 2017

Φαντάροι στο Μεσολόγγι καταγγέλουν ότι τους τάιζαν σκουλικοτόσουπα

Όταν είσαι στο στρατό παίρνεις απόφαση ότι δεν πρόκειται να φας καλά, αγαπητοί φίλοι, αλλά είναι μερικές φορές που όσο και να σφίξεις τα δόντια σου δεν μπορείς να φας αυτό που θα σου σερβίρει ο Ελληνικός Στρατός. Η σταγόνα που ξεχείλισε το πιάτο ήταν η Κοτόσουπα με σκουλίκια που μάλλον ήταν η σπεσιαλιτέ της ημέρας στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων στο Μεσολόγγι, ενώ την μερακλήδικη συνταγή φαίνεται ότι κανένας στρατιώτης δεν κατάφερε να τη δοκιμάσει.


Το θέμα έφερε στη Βουλή με ερώτησή του το ΚΚΕ, μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες που υπήρξαν στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων Μεσολογγίου, που λειτουργεί ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων. Όπως αναφέρεται στην ερώτηση προς τον ΥΠΕΘΑ, το περιστατικό με τη σκουλικιασμένη σούπα το επιβεβαιώνουν και οι αξιωματικοί της μονάδας, ενώ τα προβλήματα με το συσσίτιο είναι λίγο πολύ γνωστά στη διοίκηση, αφού οι φαντάροι είχαν παραπονεθεί και μερικές μέρες πριν τη γκουρμέ σούπα για την κακή ποιόητητα του φαγητού.

Τις καταγγελίες ανέδειξε το ΚΚΕ, που κατέθεσε μάλιστα και σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

H ερώτηση του ΚΚΕ:

“Σύμφωνα με καταγγελίες φαντάρων, στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων Μεσολογγίου, που λειτουργεί ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, την 06/12/2017 χορηγήθηκε μεσημεριανό συσσίτιο που περιλάμβανε κοτόσουπα, στην οποία υπήρχαν σκουλήκια!

Άμεση ήταν η αντίδραση των φαντάρων για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Υπήρξε έντονη διαμαρτυρία και ομαδικά εγκατέλειψαν το εστιατόριο.

Το γεγονός επιβεβαίωσαν και παρόντες αξιωματικοί της μονάδας.

Η διοίκηση γνώριζε τα προβλήματα στο συσσίτιο, αφού μόλις πριν λίγες ημέρες, φαντάροι είχαν επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί για την κακή ποιότητά του.

Ωστόσο η απαράδεκτη αυτή κατάσταση εξακολούθησε να υπάρχει με αποκορύφωμα την ύπαρξη συσσιτίου με σκουλήκια.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες, αφού συχνά γίνονται καταγγελίες από στρατιώτες και άλλων μονάδων της χώρας, για την κακή ποιότητα των συσσιτίων.

Η κυβέρνηση δαπανά αρκετά δισεκατομμύρια για νατοϊκές δαπάνες. Δεν διστάζει όμως να κάνει διαρκώς περικοπές στα κονδύλια, σχετικά με την ανθρώπινη και αξιοπρεπή διαβίωση της στρατευμένης νεολαίας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να είναι συχνά τα φαινόμενα της απαράδεκτης και λειψής ποσότητας και ποιότητας των συσσιτίων, που τα στρατόπεδα χορηγούν στους στρατευμένους νέους.

Υπενθυμίζουμε ότι το ΚΚΕ είχε από τις 04/09/2017 καταθέσει ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, όπου ανάμεσα στα άλλα προβλήματα, ρωτούσε και τι μέτρα προτίθεται να πάρει, ώστε να εξασφαλίζεται επαρκής ποσότητα και ποιότητα σίτισης. Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ερώτηση ούτε καν απαντήθηκε, δείχνει την αδιαφορία της κυβέρνησης για τα προβλήματα διαβίωσης των φαντάρων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός,

– Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για τη βελτίωση της κατάστασης του συσσιτίου στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων Μεσολογγίου;

-Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε γενναία αύξηση των κονδυλίων με σκοπό την βελτίωση συνολικότερα της ποιότητας και της ποσότητας των συσσιτίων που παρέχονται στα στρατόπεδα;

 Οι βουλευτές

Θανάσης Παφίλης

Νίκος Μωραΐτης

Νίκος Καραθανασόπουλος

Σταύρος Τάσσος” 

luben.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια: