Τετάρτη, Ιανουαρίου 10, 2018

Απεργούν από το απόγευμα της Πέμπτης οι εργαζομενοι στα πρακτορεια τυπου

Απεργία, από τις 5 μ.μ. την Πέμπτη μέχρι τις 5 μ.μ. την Παρασκευή, προκήρυξε η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, ανταποκρινόμενη στο απεργιακό κάλεσμα της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, καλώντας ταυτόχρονα στην απεργιακή συγκέντρωση την Παρασκευή στην Ομόνοια.

Η Ενωση καλεί τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας, την περιφρούρηση στις πύλες των πρακτορείων και των πιεστηρίων. «Την Παρασκευή δεν θα κυκλοφορήσει εφημερίδα, οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία απεργούν!», τονίζει.


Στην ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η πολιτική της κυβέρνησης και των εκδοτών έχει από τον Ιούλη απλήρωτους και στο δρόμο τους συναδέλφους της "Ευρώπης" και έχει ξεθεμελιώσει σε μια νύχτα δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων στην "Αργος". Ο αγώνας που ξεκινήσαμε, για τις θέσεις εργασίας μας με τα δικαιώματά μας, συνεχίζεται και η απεργία που ξεκινάει την Πέμπτη και λήγει Παρασκευή είναι σταθμός. Εχουμε χρέος να αντισταθούμε στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να επιβάλουν. Εχουμε χρέος να αντιταχθούμε στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που υπονομεύουν τις κινητοποιήσεις και αποτελούν τα "πειθήνια όργανα" των αφεντικών». Οπως υπογραμμίζει, είναι χαρακτηριστική «η στάση των εργοδοτικών - κυβερνητικών συνδικαλιστών του κλάδου, που απ' ό,τι φαίνεται η κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας από την κυβέρνηση τους βγάζει από τη δύσκολη θέση να απεργούν μόνο μετά από άδεια των εκδοτών. Τώρα θα κρύβονται πίσω από το νόμο. Αλλωστε, δεν πάει πολύς καιρός που οι δυνάμεις τους έλεγαν πως οι απεργίες είναι ξεπερασμένο μέσο πίεσης και πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι». 
https://www.rizospastis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: