Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018

«Τον άφησαν μόνο του, πήγε το πύον στον εγκέφαλο!» - Ξεσπά η μητέρα του 26χρονου κρατούμενου που πέθανε από φλεγμονή στο δόντι

Εικοσιεξάχρονος κρατούμενος στις φυλακές Μαλανδρίνου έχασε τη ζωή του από φλεγμονή στο δόντι επειδή όπως λένε συγγενείς και φίλοι του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 δεν αντιμετωπίστηκε έγκαιρα.

Όπως δήλωσε φίλος του 26χρονου "αν τον πηγαίνανε στο νοσοκομείο θα μπορούσανε να του κάνουν κάτι, να του βάλουν έναν ορό. Τον άφησαν μόνο του στο κελί με το πρήξιμο, πήγε το πύον στον εγκέφαλο και πέθανε. Αυτό όμως για ένα παλικάρι είναι τραγικό στην Ελλάδα".

Σύμφωνα μάλιστα με τις καταγγελίες του φίλου του, ο 26χρονος την 1η Φεβρουαρίου μεταφέρθηκε σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα ενώ το πρόβλημα υγείας του χειροτέρευε.


Η μητέρα του 26χρονου καταγγέλει στο ΑΝΤ1 ότι στην τελευταία συνομιλία που είχε μαζί του την Πέμπτη, θορυβήθηκε και αυτό γιατί της εξέφρασε την έντονη δυσφορία του από τον πόνο που είχε στο δόντι. Ήθελε απεγνωσμένα να εξεταστεί από κάποιον γιατρό.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η μητέρα του 26χρονου "δεν το πήγαν ποτέ στον γιατρό και το παιδί μου πέθανε στις φυλακές. Παρασκευή πρωί, πήρα τηλέφωνο, το παιδί μου δεν ξύπνησε ποτέ. Ούτε που πρόλαβα να τον χαιρετήσω".

Πηγές του Υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρουν ότι ο κρατούμενος, 4 ημέρες πριν χάσει τη ζωή του είχε μεταφερθεί στο κέντρο υγείας Λιδορικίου όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και φαρμακευτική αγωγή. Επειδή όμως οι πόνοι δεν υποχωρούσαν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ήταν επιτακτικό να εξεταστεί από γναθοχειρουργό. Το ραντεβού έκλεισε στις 5 Φεβρουαρίου στη Λάρισα, όμως ο χρόνος αποδείχθηκε μοιραίος.

Ο εισαγγελέας διέταξε έρευνα για το αν υπάρχουν πειθαρχικές ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων.  http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: