Παρασκευή, Φεβρουαρίου 23, 2018

Οι εκπαιδευτικοί απαντούν στον Τραμπ: Είμαστε δάσκαλοι, όχι φρουροί ασφαλείας

Αποστομωτικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών στις ΗΠΑ στην πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ να... οπλοφορούν προκειμένου να αντιμετωπίζουν ενδεχόμενα μακελειά στα σχολεία, όπως αυτό το λύκειο της Φλόριντα την περασμένη εβδομάδα.

Επιχειρώντας να διασκεδάσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρόταση του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έσπευσε να ανασκευάσει την αρχική του δήλωση, κάνοντας όμως ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Αφού απέδωσε την αναστάτωση στα "fake news" που διαδίδουν όσοι τον πολεμούν, είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι τα όπλα θα πρέπει να τα έχουν... καλά εκπαιδευμένοι δάσκαλοι που θα είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν ανάλογα περιστατικά.


Ακόμη και σε μία χώρα όπως οι ΗΠΑ, όπου η οπλοκατοχή θεωρείται από πολλούς δικαίωμα και την ώρα που η αμερικανική κοινωνία προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές από το τελευταίο τραγικό περιστατικό στη Φλόριντα, υπάρχουν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές που αντιδρούν με οργή στην πρόταση Τραμπ.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Μπρέιντ Σατ στο Liberty High School της Αϊόβα, που παραυσιάζουν οι New York Times. Όπως αναφέρει ο ίδιος, όταν ρώτησε τους μαθητές του πως θα τους φαινόταν η ιδέα να έρχεται αυτός αλλά και άλλοι καθηγητές με ένα όπλο στο σχολείο, τα παιδιά αντέδρασαν αρνητικά. "Εννοείτε οπλοφόροι καθηγητές; Γιατί να έρθει ένας καθηγητής με όπλο στο σχολείο;" ήταν η απορία των παιδιών. Και όπως συμπληρώνει ο ίδιος, η χρήση ομοσπονδιακών κονδυλίων για την εκπαίδευση καθηγητών στα όπλα είναι τραγική, την ώρα που υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στα σχολεία που δεν καλύπτονται από επίσημους πόρους.

Η νηπιαγωγός Τερέζα Μέρεντιθ από το Σέλμπιβιλ της Ιντιάνα δεν κρύβει ότι την τρομοκρατεί η πρόταση του Τραμπ, κυρίως γιατί είναι σαν να προεξοφλεί ότι τα μακελειά στα σχολεία θα συνεχιστούν γιατί κανείς δεν είναι διατεθειμένος να αντιμετωπίσει τις αιτίες που οδηγούν σε αυτό το κακό. "Ως εκπαιδευτικός, καθήκον μου είναι να διδάσκω, να αγαπώ, να εκπαιδεύω και να συμβάλλω στην ανατροφή τους".

Η 34χρονη δασκάλα της πρώτης δημοτικού Ανάκα Λάρσον αποκαλύπτει ότι σε συμβούλιο που έγινε με συναδέλφους της, δεν υπήρξε ούτε ένας που να τάσσεται υπέρ αυτής της ιδέας.

Τα μηνύματα είναι ίδια από παντού. Και παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από τα σωματεία των καθηγητών, το tweet της δασκάλας Σκάι Γουόρεν δίνει την πιο "γλαφυρή" απάντηση στον Τραμπ: "Ως δασκάλα, σας λέω ότι δεν θα κουβαλήσω ένα όπλο στη δουλειά. Δεν θα πάω όπλα κοντά στα παιδιά μου. Δεν έγινα αστυνομικός ή στρατιωτικός γιατί το επέλεξα, διδάσκω παιδιά, δεν πάω στον πόλεμο κάθε μέρα. Δουλειά μου είναι να διδάσκω τα παιδιά".

http://news247.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: