Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2018

Η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή οργανωτής της επίθεσης στη «Φαβέλα» στις 25 Φλεβάρη

Δικογραφία σε βάρος δύο μελών της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονική επίθεση στο χώρο «Φαβέλα» του Πειραιά στις 25 Φλεβάρη σχηματίστηκε χτες, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που είχε αναλάβει η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας. Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πειραιά και αναμένονται σχετικές διώξεις.

Το δεύτερο στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης ταυτοποιήθηκε χάρη σε δαχτυλικό του αποτύπωμα που εντοπίστηκε στο χώρο της επίθεσης. Υπήρξε, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, και οδηγός του αρχηγού και περιφερειακός σύμβουλος Πειραιά με το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής. Είχε συλληφθεί για παράνομη οπλοκατοχή και είχε αναγνωριστεί ως ο επικεφαλής των ατόμων που επιτέθηκαν έξω από το Εφετείο το Νοέμβρη του 2017 και είχαν τραυματίσει την συνήγορο της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Ευγενία Κουνιάκη.


Ο πρώτος από τους υπόπτους είχε αναγνωριστεί από τα θύματα της επίθεσης, μεταξύ των οποίων η Ελευθερία Τομπατζόγλου, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Πρόκειται για 26χρονο που είναι μέλος της ΤΟ Πειραιά. Υπενθυμίζεται ότι η δικηγόρος υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από χτυπήματα με σιδερολοστό, ενώ άλλα δύο νεαρά άτομα υπέστησαν εγκαύματα από χτυπήματα με πυρσούς.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τα 8-10 άτομα τη στιγμή της επίθεσης έβριζαν, απειλούσαν λέγοντας «θα σας κάψουμε» και δεν «χωράτε στον Πειραιά». Ενας από τους επιτιθέμενους είχε φωνάξει «τέλος χρόνου» και το τάγμα εφόδου αποχώρησε, φωνάζοντας «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή». Σημειωτέον ότι παρόμοια χαρακτηριστικά υπάρχουν σε επιθέσεις χρυσαυγιτών, όπως στο στέκι «Αντίπνοια», για το οποίο καταδικάστηκαν αμετάκλητα δύο χρυσαυγίτες. Θυμίζουμε ότι το βράδυ της επίθεσης ο αρχηγός της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος, είχε διαψεύσει σε δήλωσή του οποιαδήποτε εμπλοκή χρυσαυγιτών στην επίθεση, κάνοντας λόγο για «εκστρατεία λάσπης».
https://www.rizospastis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: