Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018

Νέα στοιχεία στη Βουλή για το #Novartis_Gate: Τι αποκαλύπτουν για τη συνάντηση Σαμαρά – Φρουζή

Νέα στοιχεία διαβιβάστηκαν από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, στη Βουλή αναφορικά με το Novartis - Gate. Επιστολές της Novartis σε Σαμαρά και ιδιόχειρο σημείωμα του πρώην πρωθυπουργού στον Φρουζή.

Νέες πτυχές του σκανδάλου Novartis φέρνουν στο «φως» τα στοιχεία που διαβίβασε η Εισαγγελία Διαφθοράς στη Βουλή. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο νέος φάκελος περιέχει δύο επιστολές της Novartis στον τότε πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, σχετικά με τη συνεργασία τους για την υλοποίηση του μνημονίου και της φαρμακευτικής δαπάνης. Μάλιστα, η μια επιστολή, με ημερομηνία 13 Ιανουαρίου 2014, αφορά το μνημόνιο για τη φαρμακευτική δαπάνη. Εκεί, σημειώνεται ότι η Novartis ότι είναι ανάμεσα στις εταιρείες εκείνες που συγκροτούν το think tank για το πέρασμα της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης στη σταθερότητα και την ανάπτυξη.


Κατά τις ίδιες πληροφορίες, περιλαμβάνεται ιδιόχειρο σημείωμα του Αντώνη Σαμαρά στον Κωνσταντίνο Φρουζή, το οποίο ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis έλαβε κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Το σημείωμα φέρει τα επίσημα διακριτικά του πρωθυπουργού και αναγράφει το όνομα και το τηλέφωνο του πρώην υπουργού και νυν τομεάρχη Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα. Το εν λόγω στοιχείο προσκόμισε στην Εισαγγελία η προστατευόμενη μάρτυρας, Αικατερίνη Κελέση. Επίσης, στη Βουλή διαβιβάστηκαν CD με 165 αρχεία από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές υπαλλήλων της Novartis.

Τα νέα στοιχεία έχουν ήδη διαβιβαστεί στο προεδρείο της Προανακριτικής Επιτροπής, το οποίο τα ανακοίνωσε και τα μοίρασε στα μέλη της κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Προσπαθεί να υποβιβάσει τα στοιχεία η ΝΔ

Να υποβιβάσουν τη βαρύτητα των νέων στοιχείων επιχειρούν μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής που πρόσκεινται στην αξιωματική αντιπολίτευση. Συγκεκριμένα, χαρακτηρίζουν ως τυπικές τις δύο επιστολές της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας προς τον Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας πως και οι δύο στάλθηκαν από τη Novartis παραμονές της διεξαγωγής του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ, Νταβός, κατά τα έτη 2013 - 2014, με τον τότε πρωθυπουργό να μη δίνει το «παρών» στο φόρουμ.

Ως προς το ιδιόχειρο σημείωμα που φέρεται να έγραψε ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς για τον Κωνσταντίνο Φρουζή, οι βουλευτές της ΝΔ επιδίδονται σε σενάρια περί αποκάλυψης της ταυτότητας της προστατευόμενης μάρτυρος, Αικατερίνης Κελέση. Δίχως να αμφισβητούν το γεγονός ότι πρόκειται για σημείωμα του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού, ισχυρίζονται πως η προστατευόμενη μάρτυρας για να γνωρίζει την ύπαρξη ενός τέτοιου εγγράφου, τότε πρόκειται για την γραμματέα του κ. Φρουζή. Άρα, κατά το σκεπτικό των «γαλάζιων» βουλευτών, η μάρτυρας σε καθεστώς αυτοκαρφώθηκε.   Άγγελος Προβολισιάνος
 http://www.documentonews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: