Τρίτη, Μαρτίου 20, 2018

Δεν υπαρχει διαπλοκη! :P Εισαγγελική πρόταση για απαλλαγή του Ανδρέα Γεωργίου

Την αναίρεση της καταδίκης του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, πρότεινε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ευσταθία Σπυροπούλου.

Ο εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να γίνει δεκτή η αναίρεση που είχε ασκήσει ο Α. Γεωργίου κατά της απόφασης του Εφετείου, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο χρόνων, για παράβαση καθήκοντος.



Σε πρώτο βαθμό είχε απαλλαγεί για το συγκεκριμένο αδίκημα, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο αφορούσε στο ότι δεν ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής, πριν αποστείλει τα στοιχεία για το έλλειμμα του 2009 στη Eurostat.

Εάν η εισαγγελική πρόταση γίνει δεκτή, για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ δεν θα ισχύσει η ποινή των δύο ετών και η υπόθεση για την παράβαση καθήκοντος δεν θα ξαναδικαστεί, καθώς το αδίκημα θα έχει ήδη παραγραφεί (λόγω οκταετίας).  http://www.efsyn.gr/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

0 ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΡΙΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΕΙΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ, ΗΤΑΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΠΑΝΤΑ.
ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΣΟΝΟΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΩΝ-ΔΝΤ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΦΑΣΙΣΤΟΜΑΣΟΝΟΙ ΓΕΝΙΚΑ, ΛΥΣΑΞΑΝ ΝΑ ΜΗ ΔΙΚΑΣΤΕΙ.
ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Η "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ" ΕΛΛΗΝΙΚΗ "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ", ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ (ΟΙ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ) ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ"?
ΡΙΞΑΝΕ ΜΙΑ ΠΟΙΝΗ "ΧΑΔΙ" ΣΤΟ ΜΑΣΟΝΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΕΙΜΑΤΩΝ.
ΕΧΟΥΝΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ 10.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΘΑΜΕ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΚΑΙ Η ΠΟΙΝΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΒΛΉΘΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΨΕΥΔΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΓΛΟΙΩΔΗΣ "ΤΣΑΤΑΝΗΔΕΣ", "ΣΑΝΙΔΑΔΕΣ" ΚΑΙ "ΖΑΓΟΡΙΑΝΟΙ" ΤΗΣ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ" ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ" ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΑΠΑΛΑΓΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ.
ΑΝ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΥΝΤΣΑΡΕΙ ΑΠΟ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΥΤΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΛΥΠΗΘΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ "ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ" ΩΣ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΟΥ "ΤΣΑΤΑΝΗ".