Πέμπτη, Απριλίου 26, 2018

Η Πάλμα στην ισπανική Μαγιόρκα απαγορεύει σχεδόν όλες τις ενοικιάσεις κατοικιών τύπου Airbnb

Οι αρχές στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα, πρωτεύουσα των Βαλεαρίδων Νήσων, που αποτελούν δημοφιλή τουριστικό προορισμό στη Μεσόγειο, αποφάσισε σήμερα να απαγορεύσει σχεδόν όλες τις βραχυχρόνιες ενοικιάσεις ιδιωτικών κατοικιών, όπως αυτές μέσω της πλατφόρμας Airbnb, που σύμφωνα με τους κατοίκους έχουν οδηγήσει σε σημαντικές αυξήσεις στις τιμές των ενοικίων.
 Βάσει των νέων κανονισμών, η Πάλμα εντάσσεται στη λίστα των τουριστικών πόλεων της Ευρώπης που έχουν επιλέξει να περιορίσουν την πρακτική αυτή, στο πλαίσιο της οποίας ιδιώτες μπορούν να υπενοικιάσουν ως τουριστικό κατάλυμα τα σπίτια τους ή ακόμα και κάποια δωμάτια σε αυτά, για μικρό χρονικό διάστημα.


Τον Φεβρουάριο, οι Βαλεαρίδες Νήσοι, μια εκ των οποίων είναι η Μαγιόρκα, ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ στην υπηρεσία διαμοιρασμού και ενοικίασης κατοικιών Airbnb διότι διαφήμιζε μη καταγεγραμμένα ακίνητα στην ιστοσελίδα της.

Οι νέοι κανονισμοί δεν θα επιτρέπουν πλέον το διαμοιρασμό κατοικιών σε συγκροτήματα διαμερισμάτων, αν και οι μονοκατοικίες θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμες αρκεί να μη βρίσκονται σε προστατευμένες περιοχές, σε περιοχές κοντά σε αεροδρόμιο και να είναι σχεδιασμένες για οικιστική χρήση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: