Πέμπτη, Απριλίου 12, 2018

Βεντέτα Κέιμπριτζ - Ζάκερμπεργκ με φόντο το σκάνδαλο facebook

Ο συνδετικός κρίκος μεταξύ facebook και Cambridge Analytica, φαίνεται πως είναι ένας καθηγητής του πανεπιστημίου του Cambridge, δρ. Αλεξάνντρ Σπέκτρ Κόγκαν. Το ψυχολογικό τεστ που δημιούργησε το 2015 και καλούσε τους χρήστες να το συμπληρώσουν, ήταν όπως όλα δείχνουν, η κερκόπορτα που επέτρεψε στην Cambridge Analytica να συλλέξει τα δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών.


Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ κατά τη δεύτερη ημέρα ακρόασης ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου άφησε αιχμές και ενάντια στο βρετανικό πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, τονίζοντας πως θα πρέπει να ελεγχθεί "αν κάτι κακό συμβαίνει στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ στο σύνολό του, κάτι που θα απαιτούσε πιο ενεργό δράση".

Η αντίδραση του πανεπιστημίου άμεση, καθώς σύμφωνα με την Guardian, από το ίδρυμα απάντησαν πως οι έρευνές τους για τα δεδομένα που συλλέγει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι συνεχείς από το 2013 και έπειτα και δημοσιεύονται σε επιστημονικά περιοδικά. Επιπλέον, από το πανεπιστήμιο τονίζουν πως για την εν λόγω έρευνα, που επιμελήθηκε ο δρ. Κόγκαν και την οποία ενοχοποιούν από την αμερικανική εταιρία, επιστρατεύτηκαν και δύο εργαζόμενοι από την ίδια τη Facebook.

"Μας εκπλήσσει που ο κ. Ζάκερμπεργκ έλαβε μόλις γνώση των ερευνών που πραγματοποιεί το πανεπιστήμιο, αναφορικά με όσα καταμαρτυρούν τα δεδομένα του facebook για κάθε χρήστη. Οι ερευνητές μας δημοσιεύουν παρόμοιες έρευνες από το 2013 σε σημαντικά επιστημονικά περιοδικά και τα στοιχεία του δημοσιεύονται ευρέως στον Διεθνή Τύπο. Σε αυτές τις έρευνες συμπεριλαμβάνεται και μία το 2015, την οποία διεξήγαγε ο Δρ. Αλεξάντρ Σπέκτρ Κόγκαν και την συνέταξε μαζί με δύο εργαζόμενους της Facebook.

Γράψαμε στην facebook στις 21 Μαρτίου ώστε να μας παρέχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς τους για τον δρ. Κόγκαν. Ακόμη δεν έχουμε λάβει καμιά απάντηση".

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: