Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018

Γιώργος Χριστοφορίδης στο Κόντρα: Διαχρονικό αλαλούμ με τη θέση της ΝΔ στο Μακεδονικό

Επιθεση με videos που καινε την οικογενεια Μητσοτακη, απο τον Γιωργο Χριστοφοριδη.
Όλα οσα είπε για τη θεση της ΝΔ αναφορ με το Μακεδονικο...
«Ως Θεσσαλονικιός μπορώ να θυμάμαι πολύ καλά πότε η Ελλάδα έχασε το δικαίωμα να απαιτεί η ονομασία της γειτονικής μας χώρας να μην περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία.
Το 1993. Όταν ο Αντώνης Σαμαράς έλεγε «προδότη» τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, που «πούλησε» το όνομα. Τότε, βέβαια, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παρουσίαζε τη λύση της διπλής ονομασίας ως τεράστια επιτυχία. Και πού καταλήξαμε; Ολος ο πλανήτης να μιλά για «Μακεδονία». Νέτα-σκέτα. Ήταν μια εγκληματική κίνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεν το λέω εγώ, το λέει η ίδια του η κόρη, η Ντόρα Μπακογιάννη.

Αρα: ο μπαμπάς έλεγε «τεράστια επιτυχία» η διπλή ονομασία. Η κόρη λέει «έγκλημα». Ο αδελφός της τι λέει; Απολύτως τίποτα. Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια στην πλάτη ενός εθνικού θέματος. Παίζει κρυφτούλι και αρνείται να ομολογήσει ότι η εκπεφρασμένη θέση της είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας, με τη χρήση της λέξης Μακεδονία. Για να κερδίσει ψηφαλάκια.
Δια ταύτα; Επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη η Ελλάδα δέχθηκε δύο ονομασίες για τα Σκόπια (άλλη έξω, άλλη μέσα). Και οι δύο είχαν τη λέξη Μακεδονία νέτη-σκέτη. (Γιατί το «πρώην» πάει στο «Γιουγκοσλαβική», όχι στο «Μακεδονία» - αυτό το καταλαβαίνει και μαθητής της β’ δημοτικού). Σήμερα, δυστυχώς, ο πήχης δεν είναι μια ονομασία χωρίς τη λέξη «Μακεδονία». Αυτό το έχασε ο Μητσοτάκης. Σήμερα, ο πήχης είναι κάτι καλύτερο από το πΓΔΜ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: