Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018

ΠΟΣΠΕΡΤ: Η «σύμπραξη» Star - Alpha «μπάζει νομικά»

Την έντονη ανησυχία της εκφράζει η ΠΟΣΠΕΡΤ μετά την είδηση ότι ο Αlpha θα συμπράξει με STAR, θεωρείται πια οριστική.  Το σχέδιο προβλέπει την συγχώνευση των δύο θυγατρικών εταιρειών παραγωγής που διαθέτουν οι δύο σταθμοί (GREEN PIXEL και PLUS) και την συγκατοίκησή τους στα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA στο Πικέρμι.  Από εκεί θα παράγονται και θα προβάλλονται οι ψυχαγωγικές εκπομπές των δύο καναλιών. «Παρόλο που οι εκπρόσωποι των καναλαρχών μοιράζουν δεξιά κι αριστερά τις γνωστές «καθησυχαστικές» τους καραμέλες, οι εργαζόμενοι πρέπει να συσπειρωθούν γύρω από τα σωματεία και τις ομοσπονδίες τους και να είναι έτοιμοι για μαζικό αγώνα στον οποίο η ΠΟΣΠΕΡΤ φυσικά θα είναι συμπαραστάτης και σύμμαχος», τονίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ, με αφορμή σχετική ανακοίνωση της ΕΤΙΑ (αναλυτικά παρακάτω).


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:

Τον τελευταίο καιρό και ειδικά από τότε που έκλεισαν οι τραπεζικές κάνουλες των θαλασσοδανείων και οι κρατικές ….επιχορηγήσεις, που συντηρούσαν μαγαζιά – βιτρίνες της μιντιακής παραπληροφόρησης, το ένα μετά το άλλο προσπαθούν να κάνουν «οικονομίες κλίμακας» περικόπτοντας μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, απολύοντας εργαζόμενους μερικούς από τους οποίους μετά τους «προσλαμβάνουν» στις γνωστές θυγατρικές τους γαλέρες.

Μια τέτοια «οικονομία κλίμακας» φαίνεται, ότι θέλουν να κάνουν στο Star και επιμένουν εμμονικά, αφού δεν τους «κάθησε» με τον ΣΚΑΪ , τώρα προχωρούν με τον Alpha σε μία «σύμπραξη» που φυσικά έχει …περίεργη «οσμή» και που όχι άδικα έχει προκαλέσει εύλογες ανησυχίες στους εργαζόμενους.

Οι μέτοχοι σε απόλυτη ταύτιση με τις «εισηγήσεις» ενός αρρωστημένου μυαλού που έχει τον τίτλο του manager, για άλλη μια φορά ΕΚΤΕΛΟΥΝ…

Αυτός ο …κύριος αφού πρώτα «βόλεψε» όλο του το σόϊ, για άλλη μια φορά θα ζωγραφίσει το βιογραφικό του με το «αίμα» από τη δολοφονία των εργασιακών δικαιωμάτων. Η τελευταία ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ, που είναι μέλος της ΠΟΣΠΕΡΤ, είναι απόλυτα ενδεικτική του κλίματος που διαμορφώνεται σε αυτήν τη σύμπραξη συμφερόντων των δυο φαινομενικά ανταγωνιστών καναλαρχών.

Παρόλο που οι εκπρόσωποι των καναλαρχών μοιράζουν δεξιά κι αριστερά τις γνωστές «καθησυχαστικές» τους καραμέλες, οι εργαζόμενοι πρέπει να συσπειρωθούν γύρω από τα σωματεία και τις ομοσπονδίες τους και να είναι έτοιμοι για μαζικό αγώνα στον οποίο η ΠΟΣΠΕΡΤ φυσικά θα είναι συμπαραστάτης και σύμμαχος.

Όποιος πιστέψει στο ψεύτικο κήρυγμα των πεμπτοφαλαγγιτών που αργά η γρήγορα θα σταλούν από τους καναλάρχες, ότι «εάν δεν σκούξεις και σκύψεις τότε μπορεί και να την γλυτώσεις», είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσει δυστυχώς την «τύχη» των συναδέλφων μας στα ΜΜΕ, που βίωσαν και βιώνουν στο πετσί τους τι σημαίνει εργασιακός μεσαίωνας, απαξίωση και ανεργία.

Επειδή όπως όλα δείχνουν αυτή η «σύμπραξη» δεν «μυρίζει» μόνο απολύσεις αλλά και «μπάζει» νομικά από χίλιες μεριές, καλούμε και εμείς την κυβέρνηση και το ΕΣΡ να πράξουν το χρέος τους, όχι σαν «διαμεσολαβητές» αλλά ούτε σαν «Πόντιοι Πιλάτοι».

Ζητάμε από την πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων σαν αληθινός εκπρόσωπος του λαού και σαν θεματοφύλακας των νόμων και του Συντάγματος.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, μαζί με την ΕΤΙΤΑ, ήταν, είναι και θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους των ΜΜΕ, που εδώ και τώρα πρέπει να μείνουν όλοι μια γροθιά, κλείνοντας τα αυτιά στους μοχθηρούς τελάληδες που διαφημίζουν ως ελιξίριο, το δηλητήριο των καναλαρχών.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να αποδείξουμε στους ξυλοπόδαρους «γίγαντες» – «αεροπειρατές-καναλάρχες», ότι εργάτης δεν σημαίνει ένα φτωχό και εξαθλιωμένο χωρίς δικαιώματα «κορόιδο», αλλά αγωνιστής που ξέρει να παλεύει για το δίκιο του μαζικά και να κερδίζει.

Η ασυδοσία και η ανομία των καναλαρχών δεν θα περάσει.

Η ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ:

Σας ενημερώνουμε πως μετά από επίσημη συνάντηση που είχε η Ένωσή μας με τη Διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, η σύμπραξη του εν λόγω σταθμού με τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, θεωρείται πια οριστική.  Το σχέδιο κατ’ αυτούς προβλέπει την συγχώνευση των δύο θυγατρικών εταιρειών παραγωγής που διαθέτουν οι δύο σταθμοί (GREEN PIXEL και PLUS) και την συγκατοίκησή τους στα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA στο Πικέρμι.  Από εκεί θα παράγονται και θα προβάλλονται οι ψυχαγωγικές εκπομπές των δύο καναλιών.

Επίσης, σύμφωνα με τα σχέδιά τους, το δελτίο ειδήσεων του ALPHA μετακομίζει και συστεγάζεται στις Ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που διαθέτει το STAR CHANNEL στην Κηφισιά και μέσα στον Ιούλιο θα βγαίνει από εκεί. Σας ενημερώνουμε επίσης πως μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της Ένωσής μας και με την διοίκηση του STAR.

Η εν λόγω σύμπραξη πολύ φοβόμαστε πως θα επιφέρει είτε άμεσα είτε μελλοντικά πολλές χαμένες θέσεις εργασίας παρόλο που η Διοίκηση του ALPHA φάνηκε τελείως καθησυχαστική πάνω σ’ αυτό.  Άλλωστε, ανέκαθεν ο κύριος σκοπός των συγχωνεύσεων ή συμπράξεων είναι η μείωση του κόστους λειτουργίας.  Αυτό σημαίνει απολύσεις και ανεργία !

Όμως το όλο εγχείρημα κολλάει και σε θέματα νομιμότητας.  Αυτό τουλάχιστον μας ανέφεραν προ ημερών θεσμικοί φορείς λέγοντάς μας χαρακτηριστικά πως «σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία, αυτό δεν μπορούν να το κάνουν».  Όπως και να έχει όμως, την Ένωσή μας δεν την ενδιαφέρει η οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ των εργοδοτών.  Αυτό που μας ενδιαφέρει όμως και θα σταθούμε απέναντι, όπως κάνουμε πάντα, είναι οι χαμένες θέσεις εργασίας και οι παράνομες τακτικές που οδηγούν σ’ αυτές.

Τέλος απαιτούμε από την  Κυβέρνηση να ελέγξει και αυτή την νομιμότητα του σχεδίου και να επέμβει επιτέλους προς όφελος των εργαζόμενων. Σε όλη αυτή την κατάσταση που εδώ και καιρό δημιουργείται στα media  εταιρείες παραγωγής, μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί που οδηγούνται σε κλείσιμο, συγχωνεύσεις ή συμπράξεις παρουσιάζονται ως… «Πόντιοι Πιλάτοι». Κάποια στιγμή πρέπει να πάρουν σαφή θέση.

Υ.Γ.1)  Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές και ανεμένεται συνάντηση μαζί τους για την διευθέτηση του θέματος.

Υ.Γ.2)  Σας ενημερώνουμε επίσης πως σύντομα θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση για το θέμα αυτό αλλά και για άλλα θέματα που αφορούν τον κλάδο.  ΚΑΙ αυτό το καλοκαίρι προμηνύεται θερμό και καλούμε τα μέλη μας σε αγωνιστική εγρήγορση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: