Κυριακή, Ιουνίου 24, 2018

Καρέ-καρέ: Η στιγμή που ο Τσίπρας φορά τη γραβάτα στο Μαξίμου

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε προαναγγείλει από το μεσημέρι της Παρασκευής ότι θα φορούσε την... περιβόητη και πολυαναμενόμενη γραβάτα, στην ομιλία του στο Ζάππειο.
Μιλώντας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ενημερώνοντάς τον για την αποτίμηση της συμφωνίας, του έλεγε πως θα υλοποιήσει τη δέσμευσή του από το '15, τώρα που η Ελλάδα πήρε απάντηση για το χρέος.


Έτσι, πράγματι στις 20.00 το βράδυ της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε στην κοινή συνεδρίαση των ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ φορώντας γραβάτα και αμέσως, όλοι άρχισαν να ασχολούνται περισσότερο με την ενδυματολογική του κίνηση, παρά με τα όσα δήλωσε για το χρέος, το τέλος των μνημονίων και την επόμενη μέρα για τη χώρα.

Το θέμα της "γραβάτας" έγινε νούμερο ένα στα κοινωνικά δίκτυα, και αργά το βράδυ της Παρασκευής, εμφανίστηκε και στο Instagram ένα σχετικό "story" που δείχνει τη στιγμή κατά την οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος βοηθά τον Αλέξη Τσίπρα να ολοκληρώσει την εμφάνισή του στο Μαξίμου, λίγο πριν αναχωρήσουν για την κεντρική ομιλία. Κατά την ομιλία του δε, ο πρωθυπουργός, είπε για τη γραβάτα του: "Τα στοιχήματα είναι για να υλοποιούνται. Έχω μία δυσκολία είναι η αλήθεια, αλλά θα το συνηθίσω".
Στο κλείσιμο της ομιλίας του ωστόσο, έβγαλε ξανά τη γραβάτα δηλώνοντας: "Επιτρέψτε μου μία προσωπική αναφορά: Έκπλήρωσα το στοίχημα, φόρεσα τη γραβάτα, αλλά πρέπει να σας πω ότι όλα αυτά τα χρόνια τη μάχη την έδινα με τη στολή εργασίας όχι με γραβάτα και έτσι θα συνεχίσω να τη δίνω. Γιατί ο ελληνικός λαός έχει να δώσει ακόμη πολλές μάχες. Κερδίσαμε μία μάχη όχι όμως τον πόλεμο. Υπάρχουν συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και θα δώσουμε τη μάχη να τους αποκαταστήσουμε και κάθε φορά που θα πετυχαίνουμε νίκες θα φοράμε και γραβάτες".

Υπενθυμίζεται πως ο Έλληνας πρωθυπουργός στις 24 Ιανουαρίου του 2015 είχε δηλώσει πως θα φορέσει γραβάτα, μόνο όταν "κουρέψει" το χρέος. Από τότε του είχε δωρήσει μια γραβάτα ο Ματέο Ρέντσι, ενώ με χιουμοριστική διάθεση ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε προσπαθήσει να του "βάλει" μία γραβάτα στις 22 Μαΐου του 2015.Ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος του έχει δωρίσει επίσης γραβάτα, και το τελευταίο αντίστοιχο δώρο ήλθε από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ που χάρισε στον κ.Τσίπρα μία γραβάτα την περασμένη Κυριακή, κατά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών.
Χρήστος Δεμέτης
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: