Δευτέρα, Ιουλίου 30, 2018

Φωτιές στην Ανατολική Αττική: Εθνική τραγωδία: Φόβοι για πάνω από 90 νεκρούς-25 αγνοούμενοι - Video σοκ

Η Πυροσβεστική έδωσε για πρώτη φορά επίσημο αριθμό αγνοουμένων από τη φωτιά στο Μάτι. Σύμφωνα με την ενημέρωση, 84 άτομα ήταν ο συνολικός αριθμός των αναζητήσεων. Από αυτά ταυτοποιήθηκαν τα 59, εκκρεμεί η ταυτοποίηση ακόμη 28, ενώ 25 παραμένουν αγνοούμενοι. Σημειώνεται ακόμη, ότι 4 άνθρωποι κατέληξαν στα νοσοκομεία.  
Σκουρλέτης: Ο Τσίπρας έμαθε για τους νεκρούς όταν έφυγαν οι κάμερες
"Ο Πρωθυπουργός έμαθε ότι υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για νεκρούς αφότου έφυγαν οι κάμερες από το επιχειρησιακό κέντρο την περασμένη Δευτέρα". Αυτό δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος χαρακτήρισε αστήρικτη και καθόλου σοβαρή την κατηγορία της ΝΔ ότι η κυβέρνηση απέκρυψε τα θύματα.
"Μόλις επιβεβαιώθηκε η πληροφορία, βγήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξημερώματα και ενημέρωσε για τους νεκρούς" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι δεν θα άλλαζε κάτι αν η ενημέρωση γινόταν μία ώρα νωρίτερα η μία ώρα αργότερα.


--- Κάποια από τα θύματα μπορεί να μην ταυτοποιηθούν ποτέ
«Στο Helios τρεις άνθρωποι δεν βρέθηκαν ποτέ, που ήταν μία κλειστή λίστα επιβατών και ήταν ένα αεροπλάνο. Δεν μπορώ να αποκλείσω πως κάποια από τα θύματα από την πυρκαγιά μπορεί να μην ταυτοποιηθούν ποτέ» ανέφερε η υποστράτηγος Πηνελόπη Μηνιάτη, διοικητής Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, που έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της ταυτοποίησης των σορών των θυμάτων.
Ειδικοί εξήγησαν πως τα θερμικά φορτία στη φωτιά στο Μάτι έλιωσαν αλουμίνιο και τιτάνιο, που τίκτουν σε αναπτυσσόμενες θερμοκρασίες άνω των 1.000 βαθμών Κελσίου, οπότε δεν απέκλεισαν κάποια θύματα να έχουν εξαϋλωθεί…
«Τεχνικά, το ονομάζουμε ένα ανοικτό σύστημα επειδή στη διάρκεια και μετά βρίσκονται σοροί και είναι κάτι που το περιμένουμε. Όταν τελειώσει το έργο μας δεν αποκλείεται να καταρρεύσουμε, όπως είχε συμβεί στο Helios. Είμαστε άνθρωποι», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μηνιάτη, η οποία αποκάλυψε: «Γύρω στις 23:30 ξέραμε ότι υπάρχουν κάποια θύματα αλλά δεν γνωρίζαμε τον ακριβή αριθμό».
Η επίσκεψη Τσίπρα στα καμένα στο Μάτι
Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές της τραγωδίας στο Μάτι πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η επίσκεψή του διήρκεσε μία ώρα.
Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε την περιοχή όπου συντελέστηκε η τραγωδία και συνομίλησε με τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής και του Στρατού που βρίσκονται στην περιοχή για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών.
Επίσης, συνομίλησε με τους μηχανικούς και τους εργαζόμενους που παραμένουν στην περιοχή για την ολοκλήρωση της καταγραφής των κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές, αλλά και με πολίτες.

Εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ έχουν αποκαταστήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των ζημιών στην περιοχή, ενώ στο Μάτι βρίσκονται και εργαζόμενοι του ΟΤΕ και άλλων εταιρειών τηλεφωνίας που καταγράφουν τις καταστροφές στις εγκαταστάσεις που θα αντικατασταθούν.

 https://www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: