Τρίτη, Ιουλίου 31, 2018

ALPHA BANK: Καταγγελία για απαράδεκτες μεθοδεύσεις στο πλαίσιο της «εθελούσιας εξόδου»

Κάθε όριο ξεπέρασαν οι μεθοδεύσεις της Alpha Bank, προκειμένου να απαλλαγεί από εργαζόμενο ΑμεΑ μέσω της αποκαλούμενης «εθελούσιας εξόδου», όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής. «Με κατάπληξη και οργή», σημειώνει, «το Σωματείο μας πληροφορήθηκε ότι ο συνάδελφός μας Θ.Κ., που εργάζεται στο κτίριο της Λ. Αθηνών στη Διεύθυνση Υποστηρίξεως Πιστοδοτήσεων, παραπλανήθηκε και κυριολεκτικά σύρθηκε στην "εθελούσια" έξοδο, δηλαδή στην απόλυσή του!


Ο συγκεκριμένος συνάδελφος προσελήφθη στην Τράπεζα το 1992 με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Οντας σε κατάσταση αδυναμίας (νοητική στέρηση) και μη δυνάμενος να αντιληφθεί το περιεχόμενο της αίτησης που του παρουσιάστηκε, την υπέγραψε. Είναι φανερό ότι η Τράπεζα όχι μόνο εκμεταλλεύτηκε την κατάστασή του, όχι μόνο δεν υπολόγισε την κρισιμότητα της κατάστασής του, αλλά πολύ περισσότερο κινήθηκε εσκεμμένα προκείμενου ο συνάδελφος και η οικογένειά του να μη βρουν χρόνο να κινητοποιηθούν εναντίον της υπογραφής του.

Αυτό το τρομοκρατικό πρόσωπο της εργοδοσίας, που μοναδικό στόχο έχει την κερδοφορία και που αδιαφορεί για τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, δεν κατάφερε ωστόσο να τσακίσει το ήθος και την αλληλεγγύη των συναδέλφων που εργάζονται μαζί με τον Θ.Κ. Αμεσα κινήθηκαν σε διαδικασίες προκειμένου να αποτραπεί μια τέτοια απάνθρωπη εξέλιξη.

Την ανησυχία και την αγανάκτηση των συναδέλφων και της οικογένειας του Θ.Κ. ενστερνίστηκε από την πρώτη στιγμή το Σωματείο μας, το οποίο κινήθηκε άμεσα σε διαδικασία συνάντησης με τη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΔΑΔ) της Alpha Bank, μέσω επιστολής που καταγγέλλει το συγκεκριμένο συμβάν», την οποία κοινοποίησε στο υπουργείο Εργασίας.

Το Σωματείο αναφέρει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό, «πρόσφατα η τράπεζα μετακίνησε εργαζόμενο ΑμεΑ μακριά από τον τόπο κατοικίας του, ώστε να εκβιάσει την παραίτησή του στη Θεσσαλονίκη».

Σημειώνοντας ότι «η εργοδοσία, έχοντας συνοδοιπόρους της την αντεργατική πολιτική της δήθεν "αριστερής" κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, έχει την αυταπάτη ότι θα κερδίσει και τη σιωπή μας», καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στις γραμμές του για να βάλουν φρένο στα αντεργατικά σχέδια και απαιτεί: Να αποτραπεί η συμμετοχή του συναδέλφου στο πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου» (...) Να δοθεί τέλος σε κάθε εκβιασμό των συναδέλφων για συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου». 
https://www.rizospastis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: