Τετάρτη, Ιουλίου 18, 2018

Τριπλες εκλογες τον Μάιο...αλλα με ανοιχτο το ενδεχομενο διεξαγωγης των εθνικων...τον Σεπτεμβριο!

Για τριπλές κάλπες τον προσεχή Μάιο έκανε λόγο ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποκαλύπτουν τα "Παιχνίδια Εξουσίας".

"Το πιθανότερο είναι οι εκλογές να γίνουν τον Μάιο, μαζί με τις ευρωεκλογές και τις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση παρότι εγώ επιθυμώ να γίνουν στα τέλη της τετραετίας" φέρεται είπε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας.


Είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε σε συλλογικό όργανο την διεξαγωγή των εκλογών τον Μάιο, μαζί με τις ευρωεκλογές, όπως προ δεκαπενθημέρου είχε αποκαλύψει το news24/7.

Παρά το ότι κομματικές πηγές διαψεύδουν την παραπάνω αναφορά, οι πληροφορίες της στήλης επιμένουν.

Για τις τριπλές κάλπες είχε προϊδεάσει με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο 24/7 προ τριμήνου ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ενώ προ μηνός είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις ενδείξεις των δημοσκοπήσεων και όπου ελήφθη η απόφαση για τις τριπλές εκλογές (κατ’ ουσίαν πενταπλές εκλογές τον Μάιο του 2019, αφού θα στηθούν κάλπες για το Κοινοβούλιο, την Ευρωβουλή, τις περιφέρειες, τους Δήμους και τις κοινότητες).

Τον Φεβρουάριο προς κύρωση η Συμφωνία των Πρεσπών
Στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ ειπώθηκε επίσης ότι ο πιθανότερος χρόνος να έρθει στην ελληνική Βουλή προς κύρωση η Συμφωνία των Πρεσπών για το μακεδονικό είναι ο προσεχής Φεβρουάριος, γεγονός που σημαίνει πως ακόμα και αν ανατραπεί η κυβέρνηση από τον Πάνο Καμμένο θα μπορέσει, ως κυβέρνηση μειοψηφίας, να φτάσει έως τις ευρωεκλογές.

Τον Οκτώβριο στη Βουλή η πρόταση για το Σύνταγμα
Τέλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Πολιτικό Συμβούλιο, η Βουλή θα ψηφίσει για να κηρυχθεί η επόμενη Βουλή αναθεωρητική τον Οκτώβριο. 
Βασίλης Σκουρής
http://www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: