Τρίτη, Αυγούστου 07, 2018

Eξαρθρώθηκε κύκλωμα... κυοφορίας και εμπορίας βρεφών

Κύκλωμα εμπορίας βρεφών που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή της Εύβοιας και της Αττικής εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές. Εννέα άτομα συνελήφθησαν - οι έξι γυναίκες, από τις οποίες τρεις είχαν γεννήσει πρόσφατα και η μία εγκυμονεί.

Δύο αστυνομικοί, παριστάνοντας το ζευγάρι που ενδιαφερόταν για την απόκτηση ενός βρέφους, ήρθαν σε επαφή σε περιοχή της Αττικής με μέλος του κυκλώματος και συμφώνησαν να παραλάβουν ένα βρέφος ηλικίας μόλις τεσσάρων ημερών έναντι του ποσού των 18.000 €.


Στη συνέχεια, μετέβησαν σε διαμέρισμα άλλης περιοχής της Αττικής προκειμένου να παραλάβουν το βρέφος και να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία.

Ακολούθησε αιφνιδιαστική επιχείρηση των αστυνομικών στο διαμέρισμα, όπου εκεί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν μαζί με τη διαμεσολαβήτρια τα υπόλοιπα οχτώ άτομα που φέρονται ως μέλη του κυκλώματος.

Αρχηγικό ρόλο στο κύκλωμα φέρεται να είχε ένας 39χρονος, ενώ οι δύο άλλοι άντρες ήταν επιφορτισμένοι με την επιτήρηση των τεσσάρων γυναικών που είχαν τον ρόλο της κυοφορίας προκειμένου στη συνέχεια τα νεογέννητα να πωλούνται σε υποψήφιους αγοραστές.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 9.000 € καθώς και 10 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί όλο το εύρος της δραστηριότητας του κυκλώματος.  http://www.efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: