Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2018

Κρήτη: Συνελήφθη ένας, αναζητούνται ακόμα δύο για τον άγριο ξυλοδαρμό 17χρονου εργαζόμενου ξενοδοχείου

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, άγρια επίθεση με ξυλοδαρμό και λεκτική βία υπέστη την Πέμπτη 17χρονος εργαζόμενος σε ξενοδοχείο, στην περιοχή της Σταλίδας, στο Ηράκλειο Κρήτης, με θύτες, όπως καταγγέλει, στέλεχος της διεύθυνσης προσωπικού της επιχείρησης και ακόμη δύο άτομα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι και τα γεννητικά όργανα. Ο ξυλοδαρμός ήταν τόσο βάναυσος, που το παιδί υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση η οποία διήρκεσε πάνω από 3 ώρες.


Το περιστατικό επιβεβαίωσε μιλώντας στο Left.gr, o πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου, Νίκος Κοκολάκης, o οποίος επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής τον νεαρό στο νοσοκομείο, όπου παραμένει νοσηλευόμενος και «σε καλύτερη κατάσταση». Όπως περιέγραψε η μητέρα του 17χρονου στον κ. Κοκολάκη, ο ξυλοδαρμός ήταν πολύ άγριος και ο βασικός δράστης είναι διευθυντικό στέλεχος του ξενοδοχείου. «Έχουμε ξαναδεί περιστατικά bullying σε βάρος εργαζομένων, από διευθυντές που εκμεταλλεύονται τη θέση εξουσίας που κατέχουν, αλλά, αυτό είναι πρωτοφανές», τονίζει ο κ. Κοκολάκης απαιτώντας την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού καθώς το θύμα «είναι ένα παιδί» που «κανονικά θα έπρεπε να προστατεύεται ακόμα περισσότερο από τον (εκάστοτε) εργοδότη».

«Το καπετανιλίκι, όπως το λέμε στην Κρήτη, εν έτει 2019 δεν έχει θέση στην κοινωνία μας», δηλώνει από την πλευρά του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, ο οποίος επίσης ενημερώθηκε για το περιστατικό και αναφέρει στο Left.gr ότι ήδη έχει συλληφθεί ένας εκ των δραστών και αναζητούνται οι άλλοι δύο. 

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα cretalive.gr, ο 35χρονος συλληφθείς, ο οποίος πληρε προθεσμία για να απολογθεί τη Δευτέρα, είναι αδερφός του στελέχους του ξενοδοχείου και  διώκεται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βαθμό κακουργήματος, λόγω της ανεπανόρθωτης βλάβης που προκάλεσε στον 17χρονο εργαζόμενο.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρδάκη, ήταν άμεση και η κινητοποίηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, με πρωτοβουλία του Ειδικού Γραμματέα, Παναγιώτη Κορφιάτη. Όπως διαπιστώθηκε, ο 17χρονος εργαζόμενος ήταν κανονικά ασφαλισμένος, όπως προβλεπόταν και δεν εντοπίστηκε κάποια παρατυπία ως προς αυτό το σκέλος. 

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, η σύμβαση εργασίας του 17χρονου είχε λήξει δύο ημέρες πριν και από την πλευρά του είχε ζητήσει, να του επιτραπεί να μείνει για δύο μέρες ακόμη στο ξενοδοχείο, έως ότου επιστρέψει η μητέρα του στο σπίτι. 

Το αίτημά του είχε γίνει δεκτό και προχθές, ενώ έκανε τζόκινγκ, επέστρεψε στο ξενοδοχείο και συνάντησε στην πισίνα το στέλεχος του ξενοδοχείου μαζί με έναν ακόμη υπάλληλο που διασκέδαζαν.

Σύμφωνα με όσα διηγήθηκε ο 17χρονος στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιο Βοργιά, τον κάλεσαν να πιει μια μπύρα μαζί τους, για να εισπράξουν την άρνηση του 17χρονου. Η αντίδραση ήρθε αμέσως και μάλιστα ... βίαια: Του πέταξαν ένα κουτάκι μπύρας, από το οποίο πάντως ο ανήλικος γλίτωσε καθώς πρόλαβε να σκύψει. Δεν έμειναν όμως εκεί, αφού συνέχισαν πετώντας του φαγητό στο πρόσωπο.

Ακολούθησε λεκτικό επεισόδιο, με τα δύο άτομα - σύμφωνα πάντα με την πλευρά του ανήλικου - να βρίζουν ακόμη... και τη μητέρα του νεαρού. Ο 17χρονος προσπάθησε να ξεφύγει και κατέφυγε στο δωμάτιο όπου διέμενε, ενώ τα δυο άτομα τον πήραν στο κατόπι. Στο δωμάτιο μπήκε ο αδερφός του στελέχους του ξενοδοχείου, και όλοι μαζί τον τράβηξαν έξω και τον ξυλοκόπησαν στο κεφάλι και στα γεννητικά όργανα. 

Ο 17χρονος, σε κατάσταση σοκ, μετά τον ξυλοδαρμό, αιμόφυρτος και με σκισμένα ρούχα, μπήκε στο δωμάτιο του, άλλαξε ρούχα, πλύθηκε όπως-όπως και επιβιβάστηκε σε λεωφορείο ττου Υπεραστικού ΚΤΕΛ, ώστε να επιστρέψει στο σπίτι του, στο Ηράκλειο. Ήταν ο οδηγός, που βλέποντάς τον σε άθλια κατάσταση, ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, προκειμένου να παραλάβει τον νεαρό εργαζόμενο και να τον μεταφέρει στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ακολούθως ενημερώθηκε η οικογένεια του θύματος με την μητέρα του 17χρονου να προχωρά σε καταγγελία σε βάρος των τριών ενήλικων ατόμων, στο Α.Τ. Χερσονήσου.

«Θα παρακολουθούμε στενά το θέμα μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά τέτοια περιστατικά, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ανήλικο εργαζόμενο», επαναλαμβάνει ο κ. Βαρδάκης.  
Τάσος Γιαννόπουλος 
https://left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: